14 oktober 2012

Tomtar, troll, häxor och prinsessor

Rövarmamman har semester, och hittade bloggen en regnig inomhusdag som var tänkt som städdag. Märkte att det är roligt att bläddra bakåt och titta på bilder om vad vi haft för oss och hur små barnen var bara för ett litet tag sen. Nu får det bli så att bloggen fungerar som ett slags familjealbum...och de som vill följa med är förstås välkomna!


I början av sommaren gjorde vi en utfärd till Purmo och besökte Losten. Ronja, Ellen och kusin Jim skyndar iväg uppåt. Dagen var varm och skogspromenaden drev fram svett till myggornas glädje.
 


Man ska helst inte alls lida av höjdskräck om man ska upp på Lostenen, trots att trappor och räcken och allt som är nybyggt är stabilt är höjden ändå densamma som tidigare.


 
Man får hålla ögonen på marken för att inte snubbla i stenar och rötter. Barnen var duktiga och klarade sej utan att behöva gråta.


Här dansar Ronja med älvorna på Stinasholman.

 
Mystiskt skogsrå.
 

Riktiga skogstroll. Vid varje anhalt fanns berättat folktrons syn på varelserna som visades upp.

 
Ser ni näcken? Akta er för honom!


Här är Ellen en varg på maskeradkarnevalen då nya dagiset Sagoskogen invigdes sommaren 2012.

 
Storasyster har prövat på att vara "kavbåj-flicko" på skolans maskerad. Varifrån tar barn sina idéer? Det finns liksom inte alltid färdigt att köpa de dräkter de önskar...
 

Påskhäxorna redo för start, mycket snö men strålande sol denna påsk. Och strålade som solar gjorde också häxorna när de återvände med fulla pannor godis.Vår egen lilla sagoprinsessa. Om jag inte minns riktigt fel var det tal om att hon skulle gifta sej med en grodprins den här gången.
 

 
Barbies nya klänning! Glasstårta a lá Rövarmamma, enkom på beställning av födelsedagsbarnet Ellen som blev 4 år i januari 2012.

 
Men innan födelsdag kommer julen och med den tomten och alla klapparna. Som vanligt firade vi julafton hemma med familjen. Och nu är det snart dags att beställa tomten igen. Åren går så fort! Hoppas Ellen tror länge än på tomten, för utan tomte blir det väl ingen riktig jul???

 
För att få julkänslan att infinna sej mitt i vardagsstressen besökte vi Larsmo några dagar före julafton. Här ett vintrigt foto från villan på Glosskäret.


Flickorna beundrar pepparkakshuset på Tonttula och undrar om sagans häxa bor där...

 
Många fina tomtar fanns det på Tonttula och mycket att titta på. Den som inte varit där ska göra ett besök sen när de har julöppet!
Snipp, snapp, snut -
så var inlägget om prinsessorna, häxorna, trollen och tomtarna slut!

2 kommentarer:

Rasses mamma sa...

Det var roligt emd en uppdatering.

Petra Nordlund sa...

Trevligt att läsa lite om er!