09 mars 2011

Halvårsrapport

Dags att ösa med rejäla tag...här har mer än ett halvår rusat förbi utan att bloggen har blivit uppdaterad. Nu såhär på vintersemesterns sista dag ska vi åtgärda den försummelsen.


Här kommer Rövardottern i full fart trots sträng kyla, vintern har varit svalkande i år igen.

*

*

Rikligt med snö och klarblå himmel lockade ut mamman med kameran en söndageftermiddag... bra för kropp och själ att vistas ute i allt de vackra vita. Fotograferingen har förpassats till hyllan för en tid men nu ska det bli ändring i den saken. Åtminstone kändes det så den dagen, om tiden sen faktiskt räcker till är ju en annan femma...

Rövarbabyn är inget spädbarn längre! Ellen är en stor tös på 3 år och hon har varken napp eller bjölja. Förstår sej på styling gör hon också, här är hon hårmodell åt storasyster och viktigt att få allt på bild är det också.


Sportlovet i pulkbacken vid Bergö, i början av veckan var det super men mot slutet av sportlovet blev gupparna så isiga att de rent av är farliga. Roligt var det hur som helst, och ingen ådrog sej några allvarligare skador.


Roligast av allt är kanske att få varm kakao och smörgås? Åtminstone är det sådant man själv minns från barndomen och gärna vill ge sina egna barn att bära med sej i resurs-bagaget. Det är nämligen föräldrars ansvar att se till att barnen har det så att de kan fylla på med positiva saker i sitt resursbagage, ryggsäcken med tråkiga erfarenheter fylls tyvärr på nästan av sej själv genom livet, och har vi inte motvikt börjar allting luta!


Konstverk som vi inspirerades till genom en sida på nätet som Ronja hittade. Vanlig vattenfärg penslas ner i vattenfyllda plastbyttor av olika storlek, och så här fina iskakor för man då att göra installationer av.

En till av rövarna som avklarat vattkoppor. Nu är det bara minstingen kvar och ännu är det många dagar kvar av inkubationstiden, Ronjas koppor är väl synliga ännu trots att de har torkat ihop till mörka prickar istället för vätskefyllda blåsor som på bilden.


Här har vi Ellen på sin 3-årsdag den 16 januari. Något egentligt barnkalas behövdes inte än i år. Lilla prinsessan var helt nöjd med mor- och farföräldrar och moster och morbror och kusin. Tids nog blir det krav på busiga kalas med många kompisar.


Bästa lekkompisen har de båda hemma. Flickorna grälar nästan aldrig och är måna om att den andra har det bra. Vilken lycka att ha en syster som är nästan jämngammal! Här är det en prinsess-fe och ett odjur, eller nåt i den stilen...påhittiga är de.


Skrinnskorna har vi också hunnit pröva i vinter. Ellen vågar dessvärre inte röra en fena, och det gör hon rätt i, hon bara faller...men man måste inte kunna skrinna när man just har fyllt tre år. Förresten går det att skrinna med vanliga skor också, så de så.


Kalla mörka vinterkvällar är det datorspel och tv som gäller, det blir rätt mycket av det, för oss alla. Fibernätet byggdes ut i vinter och gör det ännu roligare att surfa, plus att det är en stor fördel med re-tv - det finns alltid något att titta på.


Ellen spelar på moffas trummor, mycket ljud har det och roligt ser det ut att vara.


Mellan varven måste man sova och det gör man helst i husets bredaste säng. Tillsammans förstås. Ronja planera och funderar enligt "fixa-rummet" men när det kommer till kritan vill hon ha nytt rum bara för att ha saker i, att det skulle vara ett eget sovrum har hon inte tänkt sej.


En bild på jultomten måste bara med så att ingen missar att Rövarfamiljen har firat jul även denna vinter. Traditionsenligt bjöd vi farfar på tomtegröt på julafton, såg Kalle Anka och väntade på julgubben. På juldagen träffas vi hemma hos mommo med alla syskon och syskonbarn och äter storslagen julmiddag. Denna julen var inget undantag.


Ronja fick vara Lucia på dagisets julfest och därför måste Ellen få vara Lucia hemma. Alla nöjda och belåtna.


Trötta, solbruna och glada flickor som fick vara 2 veckor i Turkiet i höstas. Samma hotell som för två år sedan. Två år mer slitet...men behändligt att känna till hur allt ska gå till.


Storebror tonåringen var också med och här är det bananhandel på gång. Solvarma söta små bananer fick fylla magarna när det inte hittades något matställe vid den basar vi hade åkt med bussen till.


Några dagar på stranden med härligt varmt vatten och stora vågor, inga maneter eller annat otyg råkade vi ut för heller...förutom då en kamelförare som trodde han skulle få pengar för att han bjöd på en åktur.


En dag hyrde vi bil och körde upp i bergen och hann inspektera några små samhällen och många fina utsiktsplatser.


Semester med barnen går ut på att ha tålamod. Sand, saltvatten och sol, äta och dricka, var är nyckeln och vem ska på wc? Sök solbrillor och vem ska sova nu? Mer sand och mer sol...våta handdukar och glass som smälter, en öl till och låt bli att stänka vatten!

Första veckan hade vi sällskap med goda vänner och då fattades inte sysselsättning eftersom barnen leker så bra tillsammans, andra veckan var lugnare och vi hann få hemlängtan. All Inclusive maten börjar även den kännas enahanda när man ätit den i två veckor.
I stort en perfekt semester förutom Ellens allergiska reaktion som krävde läkarbesök och medicinering, och så pappans axelluxation, som sådär i all hast måste fixas av en handlingskraftig rövarmamma;-) Nu är rövarpappans axel opererad och han har varit sjukskriven och hemma med flickorna tre månader denna vinter, vilket har varit bra för barnen och bra för mamman som arbetar mer än man egentligen ska.Denna bild är tagen i september strax innan vi reste iväg, lingonplockning på schemat. Senaste blogginlägget är från Ronjas födelsedag vilket ger ett hopp i tiden från juli till september så vi kan anse att vi är uppdaterade nu. Förrförra inlägget visar påskhäxor...hmmm, det är snart dags för det igen! Tror vi ska gå in för att blogga en gång i halvåret nu och inte varje dag eller vecka, så är det mer realistiskt.

Tack för besöket, och välkommen åter!

Ps, ett av rövarbloggens inlägg har blivit kändis i Sverige, se kommentarer på inlägget om tillökning på pälsfarm och bloggen du hittar på denna länk.

Inga kommentarer: