12 maj 2010

Ursäkta, vi glömde häxorna!

Det var ovanligt mycket snö kvar ännu vid påsk och småhäxorna hade arbetsamt att ta sej fram me långa kjolar. Hungriga blev de och korven som grillades smakade bra.


Tidigare på påsklördagen ställde de upp för fotografering när de gjort sej klara för att gå sin runda. Fickan full med påskbrev vikta på det riktiga sättet, och efter någon timmes vandring från gård till gård var både kaffeppanna och handväska fylld med kolhydrater och tillsatsämnen, eller godis heter det visst.
Rövarmamman med make klär också ut sej, och detta är inte påsk, fast man skulle kunna tro det med förkläde och duk på huvudet...
Vårens första varma dag och dagis har prickat in just den kvällen för sin årliga vårfest. Denna gång hölls den på Fornstugan och man skulle vara klädd gammaldags och ha picnickorg med. Gissa om barnen var ivirga att komma iväg? De fick alla varsin ros nu när terminen snart är slut.


Några stationer för sysselsättning hade ordnats och här provar Ronja och Ellen de hattar de fått lära sej vika. Fiiiina saker. Men "förr i vääde" hade man inte så mycket leksaker att välja mellan. Barnen fick också laga en sorts leksak av ett snöre och en knapp men det tycktes inte intressera rövarungarna.


Ringlekar, det var väl små grodorna och några andra. Så härligt att se alla små med kjol och förkläde, småflickor kanske borde kläs så fortfarande, det är så gulligt!


Efter dansen smakade det bra med lite saft och Mariekex. När började de tillverkas, fanns de "förr i vääde"? Nåå, föräldrarna hade packat knäckebröd och ost i smörpapper och så dracks det kaffe ur plåttermos...det var väl tidsenligt kanske, och gott också, och nästa LCHF.Ungefär mitt i bilden sitter Ronja. Barnen hade övat in flera sånger och de sjöng faktist riktigt bra, men så hade de många tanter med också som höll ton.

Ellen sitter i favorit-tantens famn. Flickebarnet strålar som en sol och ingen kunde tro att hon nyss haft hög feber. Och haltandet efter olyckan för några veckor sen märks nästan inte alls och hon till och med sprang omkring med de andra barnen ikväll.

En riktigt trevlig vårfest tar ändå slut och orken också, dags att gå hem...

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.