09 december 2009

Julbak

Fick smaka något riktigt läckert på ett kalas i söndags, och delar här med mej av receptet. Ska tillverkas och njutas av lite närmare jul...

Hallonmazarin i långpanna
35-40st

450 gram mandelmassa
150 gram mjukt smör
6 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Riv mandelmassan och blanda den med smöret i en matberedare. Rör i äggen ett i taget och vispa kraftigt. Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner i smeten.
Bred ut i en ca 25x35cm långpanna och grädda ca 20 min nere i ugnen i 175graders värme.

Gör glasyr på 7 dl pudersocker och 3-4 msk vatten och bred ut på den avsvalnade kakan. Dekorera med klickar av hallonsylt som dras ut till trevliga mönster. Skär i lagom små bitar, kakan är mäktigt god!

Ps. bantning och dieter tar vi itu med när jul och nyår är överstökat. Nu är det tid för julfester av alla slag och chokladen hoppar nästan på en om man vill eller ej...

Inga kommentarer: