16 oktober 2009

vardagsrum

Välkommen till Rövarfamiljens nya vardagsrum. Det finns några saker som vi behållit: taklampor, gardiner, tv:n, mattan och vedbäraren - allt annat är nytt. Det började som en diffus önskan om något brunt, något varmt och något skönt. Ett rum där hela familjen trivs och där också gäster ryms. Så här ser det ut nu:
Golvet är en matta från Hartmans, egentligen ville vi ha äkta trä, men denna utländska hårdyta känns så nära trä man kan komma, inte kall som laminat och varför satsa på äkta parkett om man kan komma billigare och lättare undan? Under soffbordet ska det vara en ljusbeige lurvig rund liten matta, säg bara var den finns!?Här borde alltså en ny platt tv stå...men ibland överskrids budgeten mitt i projektet, och egentligen, är det inte ganska dumt att skaffa ny så länge det inte är något fel på den man har?Tv-bord, hörnbord och soffbord är lackserien från IKEA.


Soffan är en hörnsoffa med divan, modell större, från Suomisohva. Vitt tyg i barnfamilj! Än så länge är vi helnöjda, det finns faktiskt bra skyddsspray som stöter ifrån sej smuts och fukt, och dessutom bra rengöringsmedel.


Matsalsbordet med tillhörande stolar hette visst Borgmästarens, och den hittade vi i samma butik som soffan. Inte Esse Möbels kvalitet förstås, men fina och bekväma stolar tyckte vi. Alla andra möbler och nästan alla nya inredningsdetaljer är från IKEA. Vitrinskåpet hör till gruppen Smådal, vi hade planerat Liatorp men typiskt nog var de slut när vi besökte Haparanda.Tapet från Rautia på en vägg och de andra tre är målade. Tackar styvfar för hjälpen med tapetsering!


Billy hylla ovanför tv:n, här ryms böcker, filmer och annat som behöver gömmas i korgar..Den stora brunsprickliga boken är en läkarbok från början av förra seklet.


Kärlek vid första ögonkastet blev det när de bruna ramarna och bilderna hittades vid IKEA. Smådal med lådor klädda i brunt tyg blev det istället för Liatorps skänk... Man kan inte få allt man vill...Rottingkorgen i hörnet hittades i bybutiken till ett nätt litet pris och den fungerar utmärkt när barnen själva ska samla ihop sina VHS och DVDs.


På fondväggen tre stycken stripahyllor, en fjärde på kommande eftersom det annars inte ryms fler syskonbarn. Tack till Lotta som slarvar hem en hylla åt oss! Släktens tillväxt ska inte få begränsas av brist på fotoplatser:-D
Taklamporna kanske byts ut småningom eller så byter vi bara själva "skärmen" av glas...en rakare lite vitare modell skulle se lite modernare ut, om det hittas sånt. Nu ska vi se på fler detaljer:


Lackhyllor passar lite varstans, kruka och blomma från IKEA förstås och apan får fungera som utfyllnad tills något bättre dyker upp.


Denna golvvas snubblades över i bybutiken, till ett mycket förmånligt pris dessutom. Rövarmamman har en förkärlek för stora vaser som sen ändå oftast står tomma... Och gardinerna, lugn bara lugn, vi vet att det oranga är lite fel, ska bara försöka hitta de rätta så blir saken ordnad.Det här härligt tunga keramikfatet hittade vi redan i våras vid Veljekset Keskinen, men köpte det inte för att ingen renovering påbörjats då ännu. På sensommaren råkade Rövarmamman av en slump ha en jobbarkompis i telefon just som denne befann sej i nämnda affär. I förbifarten nämndes fatet och hör och häpna, kompisen hade just stått och beundrat samma fat! Tack Arja för att du hämtade hem fatet, det blev perfekt.


Ett vackert rum, men det vackraste vi har är ändå barnen, de tre underbara rara har fått varsin ram från IKEA och en egen vägg att pryda.

5 kommentarer:

Caroline sa...

Superfint! Samma färger som vi har i vardagsrummet... skulle också vilja ha en vit soffa. Men... pengarna ska räcka till också :-)

Ulrika sa...

Gårr mysit!
Ja byri va småått leid dehe vår ljuus inreidning. man vil ha varm fergona tå e vaal ti hööste!
Hede såffå diggar ja ;)

Rasses mamma sa...

Snyggt...

Hanna sa...

Men OJ vad fint! Och HERREGUUD vilken soffa! Om jag gosade ner mig där så skulle jag aldrig nånsin komma upp;)

Vilken skillnad det blev på rummet med så varma sköna färger, och finfina detaljer. Supersnyggt! Duktiga ni:)

ps: vi behåller också vår tjock-tv tills den döden dör:) ds.

Stina sa...

Va fint!