04 augusti 2009

RenoveringsprojektUnder semestern har vi hunnit sätta in spis i lekstugan, så nu kan man koka mat på riktigt. "Kakel" på väggen blev det också och Rövardottern är nöjd. Sand, stenar, gräs, blommor och vatten tjänar som ingredienser i de läckra rätter som flickorna tillreder.
Projekt renovering har i huvudsak genomförts i vardagsrummet. Här är det Ronja som river ner tapeter. Det är inte varje dag man får dra loss tapeter utan att få skäll.


Inte heller får man rita på tapeter, speciellt inte med tusch, antagligen därför som sonen i familjen njöt av att en gång få göra det, en gång på 10 år kanske??
Vad ska man säga? Bilden berättar kanske att det inte är det allra roligaste att försöka få loss tapeter från spånskivor...några dagars blötande och skrapande.Våta klistriga tapetbitar i alla rum och på allas kläder och i sängarna och i poolen och ...ja, överallt! Vilken tur att det går att få bort med vatten...


Såhär kommer golvet att se ut. Mattläggaren har varit och slipat och spacklat idag och imorgon kommer han igen för att slipa och limma fast mattan. Ska bli intressant att se hur de egentligen gör för att få nån rätsida på tjocka tunga styva mattor. En rulle som är 4mx7m väger ca 50 kg.


Väggarna har spacklats och slipats och grundmålats i flera omgångar. Fabriksfärdiga Älsvbyhus är kanske billiga och bra, men långt ifrån perfekta, tyvärr. Nu har pedanterna gjort sitt bästa, få se sen om vinterns köld spräcker målningen i skivskarven. Återstår att se.En vägg ska tapetseras för att fungera som fondvägg. Tapetval är både roligt och svårt. Här ses två av favoriterna, men det blev inte någon av dem. Tapeterna är nu beställda och hur det blev visar vi sen. Håll till godo alla inredningsintresserade bloggläsare!

1 kommentar:

Gammelgård sa...

Ska bli spännande att se slutresultatet!:)