05 juli 2009

Ronja fyller 4 år idag! Hurra!!

Prinsessan Ronja firar idag sin fjärde (eller femte) födelsedag.
Här provar hon ligga under nya sänghimlen och konstaterar att det är rätt mysigt. Framförallt kan det innebära färre flugjakter och myggslakter nattetid för föräldrarna, eller läs pappan.
En egen krokodil/dinosaurie/Bolibompadrake fanns i ett av paketen hon uppvaktades med imorse. Simdjuret och födelsedagsbarnet får lov att vänta på lite varmare väder innan den kan provköras i havet vid Fäboda. Eventuellt klarnar det under dagens lopp vilken art den tillhör.Igår var det barnkalas och det kom rykten i omlopp om ett godistroll som skulle ha bosatt sej i vedladan...efter kaffe och tårta gick alla barnen med tillhörande föräldrar ut på gården för att undersöka saken. Det visade sej dock att det inte var frågan om något egentligt troll utan snarare en fullvuxen humla. Godispåsar fanns det gott om men inget av barnen vågade sej fram för äta ur handen på humlan, istället blev det att försöka ta lyra när godispåsarna flög ut ur ladan.

Ljusblåsandet gick som smort och det var just och just eller ljust och ljust så fotografen hann med! Idag fortsätter kalasandet med släkten som väntas anlända på eftermiddagen. Det finns egentligen bara ett problem med detta att ha kalas i två dagar: Ronja tror hon fyller 5 idag för hon blev 4 igår. Eftersom kalas betyder samma som att bli ett år äldre så vägrar hon bestämt tro på det faktum att det är idag som är hennes riktiga födelsedag. Igår blev hon 4 för då var det kalas och om vi envisas med att det är födelsedag idag också(vilket hon går med på eftersom vi väntar folk idag också), ja då finns det ingen annan förklaring än att hon blir 5 idag - man kan int fylla samma sak två gånger. Barn har en glasklar logik.

1 kommentar:

Gammelgård sa...

Stort Grattis till Ronja!!