24 juli 2009

Mera sol tack!

Det fanns en dag i sommar när temperaturen var hög, det blåste inte och det fanns inte ett moln på himlen, inte på hela dagen. Den dagen vaknade hela familjen tidigt och packade ihop sina badlakan och leksaker och matsäck och mycket annat också.
Klockan 9 parkerades bilen på Fäboda, fritt att välja vilken plats som helst, ingen annan syntes till i den arla morgonstunden. Morgonkaffe från termos och medhavd dagstidning, barnen som leker snällt . Härligt, härligt, härligt. Bara havet och vi, en liten stund innan mänskorna sakta men säkert fyllde stranden.Senare på dagen en promenad längs klipporna bort till kaffestugan. Potatis och korv åt barnen och glass åt allihop. Inga trerätters a la Carte vill man ha när man är iklädd endast våt bikini och har alla barn med, speciellt inte om priset är närmare 30€/person.


Gott med färska munkar och lemonad efter ett dopp i havet. Till de allra lyckligaste egna barndomsminnena hör dagarna som familjen tillbringade just på denna strand, då solen alltid sken och vattnet var varmt. Pappa simmade med oss barn och mamma värmde oss i handdukar och serverade lemonad och bullar. Må de lyckliga minnena gå i arv!


Vad stora de har blivit! Är det mina barn? När fick de så långa ben och blev så självständiga?Rövardottern njuter i det varma vattnet nära stranden. Längre ute finns sandbanker som skyddar mot de iskalla underströmmarna. Barnen var mer i vattnet än på land, och det blev några timmar det, för vi packade ihop först när klockan passerat halv 6.


Ellen är inte rädd att bli våt, hon rusar rakt ut och skrattar bara när hon blir uppdragen efter att ha dykt under helt. Gång på gång låter hon sej falla under ytan utan att ens dra kallsupar. Inte en sekund kan man vända bort blicken, lite mera respekt för vatten kunde hon allt ha. Nästa sommar kanske. För att se det positivt så får föräldrarna motion och känner sej unga så länge de har en liten en.
*
Men slutklämmen, vi vill ha mera sådant! Mer sol! Fler sköna heldagar på stranden!

2 kommentarer:

renoveraren sa...

Jååå, mera sådant, vi vill å händ tii!!

Rasses mamma sa...

ÅÅÅ vad härligt det låter. Just sådana dagar gillar vi.