10 juli 2009

Keskinen tog en dag av vår sommar


Så var det dags för semester igen! Skönt! Förra omgången hann vi med en del utflykter, få se om det bär av nånstans denna månad?

Någonstans mellan Evijärvi och Alajärvi finns en sevärdhet som vi hittade av en slump när vi åkte till Tuuri. Egentligen skulle vi bara stanna och dricka det medhavda kaffet och låta barnen springa runt lite. När man ska rasta springande barn kan man inte stanna nära en landsväg, därför brukar vi svänga in och köra en bit längs mindre vägar. Den här gången skymtade något märkligt inne i skogen.


Såklart måste figurerna synas lite noggrannare och inspekteras närmare. Fula änglar av ett icke kännt material? Betong? Gips? Något annat?Statyerna var nästa lite skrämmande så det var rätt spännande att springa omkring i skogen och söka hur många det fanns.

Rövardottern i den vackra skogen.


Vilken tur att farbror Keskinen hade barnprogram på sin tv i affären, det gjorde att flickorna snällt kunde vänta så länge föräldrarna provade kläder i närheten. Trots att det var fredag var det inte alls mycket folk och det underlättar en hel del om man slipper trängsel när man har tre barn med sej.


Egentligen behövde vi bara ett lysrör till köket, men det fanns en massa saker som vi inte hade vetat att vi inte kunde leva utan. Som vanligt kom vi hem med fullt lass i bilen. Det blev flera vändor till bilen och mat och glass och kaffepauser. Solen tittade förstås fram också eftersom vi hade räknat med att välja shopping istället för stranden pga mulet väder. Ska det vara typiskt så ska det!

2 kommentarer:

Rasses mamma sa...

Hyi vilka gubbar...tur att man inte mötedom i sin ungdom då man var ute o svirade...man skulle kanske då ha blivit nykterist för resten av livet:-)

Rövarmamma sa...

:-D