22 juni 2009

På bettet

Nu är vi på hugget med målningen, garaget blir gulare för varje dag. Men bäst som mästermålaren stod högst uppe på stegen med penslen i ena handen och målpyttsen i den andra, så hände det som brukar hända så här kring midsommar om man bor mitt ute i skogen. Vår allra käraste vänner framom alla andra mygg och knott har anlänt idag nämligen. En äcklig stor sak som liknade en övergödd fågel i randig dräkt satte sej på vaden och tog en stadig tugga. Av ovannämnda skäl kunde inget göras för att eliminera fienden, med den påföljd att kräket satt kvar och sprutade gift tills brädan var färdigt målad. Envishet. Ska det målas så ska det.En timme senare kändes det besvärligt att böja benet, svullet och hett och rött. Smordes med kortisonsalva och hoppades på lindring. Efter några timmar värkte benet och foten domnade och svulllnaden ökade. Intogs två tabletter ur en kyypakkaus(kortison). Tröttheten kom smygande men vila hjälpte inte. Huvudvärk, svindel och frossa. Bäst att visa åt en läkare när vi ändå skulle hälsa på gammelmorfar som är inne på avdelning. I bilen på väg till stan blev halsen tjock och konstig att svälja med och värken letade sej upp i låret och foten helt bortdomnad. Pulsen stiger och synfältet hoppar. Äsch.
Det här är utsikten Rövarmamman hade under de timmar besöket på akuten varade. Blodtryck, puls, saturation, ekg, lab, hög dos antihistaminer och en hästdos kortison. Värkmedicin och dropp och vila. En väldigt proffsig och trevlig läkare och vänliga sjukskötare fick vi träffa.


Besöket hos gammelmorfar fick flickorna och pappan sköta om själva och sen åkte de hem och la sej, medan mamman fick ligga i stan och vänta på att droppet blev klart. Dunderkurerna svängde reaktionen och efter några timmar gick det att gå utan att halta och svindeln var borta och det tjocka i halsen också. Skööönt. Tack vare goda grannar ordnades skjutsen hem också. Det var den dagen det. Nu har vi recept på en finfin medicin som lär vara effektivare än kyypakkaus. Månne det skulle vara skäl att hämta ut den från apoteket innan man fortsätter måla?

5 kommentarer:

Rasses mamma sa...

Nämen vilket vackert ben... O ja jag sku nog rekommedera att du hämatar ut medicinen...

Rövarmamma sa...

Jo, medicinen kom me i biln ti villan ida å, bara ifall att :-)

Rasses mamma sa...

Hoppas nu att du int behöver anv he.

Stina sa...

Nämen...vilket ben. Var det en geting?

Rövarmamma sa...

ne-e Stina, det var "bara" en broms, en stor elak en som fick sitta en stund för länge tror jag. Det är nog jag som är allergisk för de ska ju inte vara farliga.