03 juni 2009

Mögeltvätt, fiskelycka och kattmat


Barnen har äntligen sommarlov! Rövarmamman har två dagar kvar att jobba och får sen semester. Denna vecka är ett pusslande med barnvakter, men hittills har det fungerat bra. Ellen är kattvakt, hon ser till att katterna får mat, och så kan man smaka lite själv också.Böcker och läsning är en favoritsyssla, trots att Ellen är bara 1½ år så tycker hon om när man riktigt läser texten för henne. Storasyskonen har varit mer ivriga med att bläddra och se på bilder i den åldern.

Högtryckstvätten kan användas som fordon om man inte har för långa ben, men när den kör igång och låter hemskt så gråter lilla chauffören. Ljudet skrämmer Ellen så man behöver inte tvätta alls när hon är med. Det är huset som tvättas, inför sommarens projekt: husmålning.
I samma veva kan vi passa på och upplysa alla oinformerade människor om att man ska dricka mjölk försiktigt i små mängder ifall man råkar svälja mögeltvättmedel. Man ska INTE framkalla kräkning och man behöver inte ta medicinskt kol. Om man kastar upp eller känner sej allmänt påverkad ska man åka till läkare. Om man får medel på huden eller i ögonen ska man skölja mycket och länge med vatten. I Ellens fall betydde det ordentligt plaskande i badbaljan och mjölk i form av glasspinne. Aldrig mer blir en kanna med färdigblandad lösning stående framme.

Ellen klarade sej utan men efter söndagens strapatser, bråttom har hon och hinner med mycket. Här är hon på väg i full fart till studsmattan, en favorit som rekommenderas av fysioterapeuten som tränar med Ellen pga sen krypstart.
Även storebror mår efter omständigheterna mycket prima bra. I söndags åkte vi i ilfart till jouren för att få bort en fiskekrok som hakat fast genom fingret. Ganska äckligt såg det ut, och tacksam är vi för den genialiska uppfinningen med bedövningsmedel. Antibiotikan är också en rätt hyfsad uppfinning...
Genom att bryta loss en tånagel bara två dagar efter så drar han nytta av samma kur och undviker således att tån blir inflammerad - smart va? Undrar vilket som gör mer ont? Att en 3-kilos gädda drar i en krok medan den andra dras djupare in i handen, eller att slå foten så illa mot en vass sten att nageln bryts loss?
Nåja, Rövarmamman får praktisera sårvård och storebror är rätt så duktig på att sköta om sina skråmor själv också.

"Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig". Ronja sjunger refrängen till Vargasången och sen säger hon: Mamma, du ger mej inte åt vargen, och den får inte Ellen heller för hon är också din unge!
Så härlig tanke hon har. Min underbara ungar, livet blir glatt och vackert när jag ser er!

Inga kommentarer: