03 maj 2009

munkar och gastroscopiHär om dagen var det igen dags för något mindre trevligt, nämligen gastroscopi. För oinvigda kan förklaras att man vid undersökningen för ner en slang i matstrupen, till magsäcken och tunntarmen, man blåser in luft och lyser upp med en lampa. Sedan kör läkaren runt med slangen som är försedd med en kamera, så man kan se sitt innandöme i en bildskärm om man så önskar, men mest önskar man bara att det ska vara klart. När man svalt sådär en halvmeter slang så förs också en stålvajer in genom slangen och med den tar man några provbitar från slemhinnan.
Till tröst kan förklaras att man får bedövningsspray i svalget, vilket gör att man känner det som om tungan sväller och man vet inte om man sväljer eller inte, mest är det väl inte, för man dreglar. Jättekul alltså. Och för dem som trodde att fotot här ovanför föreställde Rövarmammans tarmar så kan vi avslöja att det bara var några munkar i närbild.


Sähär såg det ut natten före valborg. Det var tänkt att vi skulle strunta i hembakta munkar i år men av någon outgrundlig anledning så blev det knådat deg på en liter mjölk sent på kvällen och innan allt var kokat hann det bli miss i nassen.


Rövardottern och lillskruttan på majkalas. Härligt väder och bra ställe. Och munkarna lät sej väl smaka när de fått socker på också.


Storebror satsar på lite mer utsikt. Och gamla fjällräven-ryggsäcken som hängt med på majkalas i 20 år, den tömdes effektivt på både munkar och mjöd, trots att den köpta mjöden mest påminde om dålig citronlemonad.

Senare på eftermiddagen fick småflickorna åka till ett så exotiskt ställe som Kackur båthamn. Inte någon speciellt välplanerad utflykt precis, det blev bara så att färden for dit, och det enda som fanns till hands för snåltanden var en jordgubbstrip.


Kalla vindar i kackur, än är det inte sommar...


Efter "handsburgers" åt Rövardottern och pizzor åt föräldrarna blev det glass ute på terassen vid Strandcamping. Den som inte testat en Glosskärspecial på Strandis ska se till att göra det i sommar! Godare pizza hittas inte. En helt lyckad första maj har vi haft och nu är vi laddade för några arbetsveckor igen.

Inga kommentarer: