05 april 2009

Ett föråldrat fortskaffningsmedel och kostymnissar i galondräkt


De står där bakom ladan, fortfarande. För vilket år i raden har de fått stå hela vintern undrar Rövarmamman. Det fanns en tid då sparkstöttningar var i flitig användning av såväl gammal som ung. Då ingick inte ordet vardagsmotion i var mans vokabulär men folk tog sej oftare fram för egen maskin i alla fall.

Nu är vi inne i april redan och vårens ankomst gör sej påmind genom takdropp, blöta barnhandskar och en sol som söker vinterbleka nästippar. De vinterattiraljer som inte lyfts fram än i vinter kan kallt räkna med att få stå över även i år.

Våren till trots har det snöat inatt igen. Barnen trivs som fiskar i vattnet, bokstavligt talat...åtgången på vantar, skor, strumpor och overaller tycks aldrig sina. Varför ska det vara så arbetssamt att klä på galonkläder? På dagiset har personalen lön för det men hemma slarvar vi och får följaktligen skylla oss själva när det blir många ombyten per dag.

Dagisets gårdsplan är något som borde bloggas om. Uteplatsen är för liten. Marken sluttar inåt mot mitten och samlar all väta till en gyttjepöl. Dränering eller fyllnad borde ha ombesörjts för många år sedan. Tänk att småbarn ska vistas flera timmar om dagen på en plats där man knappt kan ta sej fram torrskodd från parkering till ytterdörren.

Om situationen vore densamma utanför kommunens administrativa byggnad...nej men vänta nu, där har man fina små stenar som bildar ett snyggt mönster, över en yta stor som ett halvt torg. Men det behöver det vara, kanske...Rövarmamman vet inte så noga men kanske kommunens tjänstemän också leker utomhus både på förmiddag och eftermiddag. Det förklarar saken, det är ingen som orkar klä galoonisar på kostymnissarna, därför har de en bättre uteplats!

Pedersörepolitiker, ta åt er av riset!
Dagispersonal, ros för att ni står ut!

2 kommentarer:

Stina sa...

Jag håller med dig om lekparkerna. Det är faktiskt synd om både dagistanterna och barnen som har så vått och slaskigt där de ska tillbringa ett par timmar om dagen. Är nog ute färre timmar om dan själv nu också då vädret är som det är.

Angående sparkarna så har vi använt våra en hel del den här vintern. Det beror kanske på att sandbilen inte hittar hit så ofta så det är fullt möjligt att sparka i racerfart ;) Men, nu är det nog slutsparkat för i år!

Rasses mamma sa...

Så sant som du skriver.