07 februari 2009

Smycken, små näsor och tidsbristSmycketillverkning idkas runt om i hemmen nuförtiden, eventuellt är det bara en fluga. Rövarmamman hade redan en gång uttalat sej om att denna hobby var något som inte skulle få ta henne. Inte pga brist på intresse, men för att man inte kan hålla på med så många olika saker.

Men vad hjälper det när ett paket till julen innehöll ett färdigt kit med material till några halsband och alla verktyg och tillbehör. Smycketillverkning är precis så roligt som vi misstänkte!

Fyra olika tänger som behövs, för att klippa och forma och passa samman delarna. Och de är praktiska till mycket annat också, man kan aldrig veta!


Rövardottern hon pysslar gärna med sina hamapärlor som hon fick i julas. Plockar dem på figurformar och sen får mamma stryka dem så att de smältar lagom och blir små konstverk. Pärlorna kan man även trä upp på snöre och göra halsband och armband. Det man också kan, men helst inte ska, det är att pilla upp dem i näsan. Då fastnar den lilla plastbiten och svider och spänner i lilla näsan, inget snytande eller klämmande eller pillande kan få den därifrån när den väl blivit tillräckligt intryckt.
Man kan göra som i Madicken så att man går till farbror doktorn. Men Ronja hon fick panik och skrek och grät och plågades så det skulle ha blivit en ganska lång resa till närmsta läkare som finns i staden. Därför tog mamman helt resolut sin smyckestång och bad pappan hålla barnets huvud i stadigt grepp, och vips så var pärlan ute. Det kan vara mångsidigt detta med smycketillverkning!Det finns egentligen inte tid att sitta och pilla med de här sakerna nu när arbetslivet börjat, men mindre saker hinns ändå med mellan varven, tex detta hänge som pryder kamerafodralet.

3 kommentarer:

Stina sa...

Ser kul ut det där med smyckestillverkning! Vilken tur att du råkade ha rätt verktyg för att få ut pärlan ur näsan ;) Det finns många saker som passar i en liten barnnäsa, t.ex. små Mariannekarameller (bollar) som vi fick ta ut ur Tildes näsa för en tid sen...Den kom ut när hon snöt sig.

Rövarmam sa...

Jahaja, mint i näsan kanske e uppfriskande? :-D, runda karameller e säkert lättare att snyta ut! men vi ska int prov tror ja...

Caroline sa...

Det där ser härligt och avslappnande ut... det är jättelänge sen jag har haft tid med något pyssel!