23 februari 2009

Friluftsdag

Sportlovsveckan inleddes med en liten familjeutflykt på söndag. Rövarmamman gissade att snöyra och kallt väder skulle förhindra vettigt folk från att vistas utomhus, men i backarna vid Bergö sportstuga vimlade det av sportlovsfirare i alla åldrar.


Stugan där man kan hyra skidor, köpa liftkort, värma sej och njuta av varm dryck framför brasan. Öppet från 12 till 16. Den är varken byggd eller renoverad under detta årtusende, men servicen fungerar.

Vid pulkbacken finns avsågade tunnor av plast som barn och vuxna med för den delen, kan åka med, eller så har man med egna fordon. Rövardottern kommer ner i en hisnande fart så att ekipaget hoppar och flyger i guppen. Hjälm kunde ha varit bra att ha kanske. Nästa gång.


Barnen trivs i snön, trots att vinden som för med sej ännu mer snö är ganska kall. De äldre håller sej varma genom att rusa upp längs backen gång på gång. Stigakälken som Ronja vann på lotteri för några veckor sedan kommer väl till pass när storebror vill ha lite häftigare utförsåkning. Ellen sitter på fårskinnet och betraktar, och slickar i sej några fallande snöflingor nu som då.
Uppför den branta backen får man motion minsann, Ronja kämpar tappert för att hålla takten med Jonatan. Det är halt med nysnö på is och ibland rasar hon mer neråt än hon tar sej upp...och ibland glömmer hon sitt åkdon nere i backen. Men humöret är på topp och det är huvudsaken.
Inne i stugan smakar det bra med en varm gris och saft. Föräldraskapet njuter av kaffe och träffar några gamla bekanta som också hittat ut denna söndagseftermiddag. Ellen slukar en banan och snålas sen på sockermunk. Friskt väder ger stor hunger.

Trött blir man också av att vara ute. Vi kollar grillplatsen och ser oss omkring lite på området men Ellen verkar tycka att det räcker för denna gång.


Dags att samla trupperna, ta sitt pick och pack och söka sej mot parkeringen. En riktigt lyckad friluftsdag fick vi och med detta önskar vi alla ett härligt friskt sportlov!!

1 kommentar:

Hanna sa...

Åh vad härligt det ser ut! Här i Svenneland är vi inte ett dugg bortskämda med snö, men nu har det *kors i taket* ramlat ner en hel del:)