10 januari 2009

NU är det NU

Rövardottern fick klä en liten plastgran själv, tanken var kanske att mamman skulle rätta till det i efterhand. Det blev aldrig så, julen kom och gick, likaså nyåret. På trettondagen plockades allt pynt bort och upptäckten var att det är rätt trassligt att avlägsna glitter ur granar om det är bra lindat. På tisdag har vi Knut och då ska julgardiner och mattor ut. Nu i helgen ska vi bara göra det vi måste. Det är en stor omställning med jobb och dagis och skola.Dagisstarten har förlöpt väl, flickorna verkar trivas och är lika glada när de blir lämnade som när de blir hämtade. Väckning på morgonen är allt annat än populärt för Rövardottern, de två första morgnarna var det rejäla strider och hårt motstånd, till ALLT. Men det har lugnat sej dag för dag och småningom kommmer det att gå som på räls.
Mamman gör långa dagar, körtiden efter att ha lämnat flickorna på dagis är ca 60 minuter, sen full fart på jobbet i 8-9 timmar och hem tillbaka, vilket betyder ankomst till hemmet ca 18. Då har pappan redan hämtat flickorna på dagis, lagat mat, storebror har kommit hem och de har ätit. Mamman får söka rester åt sej efter att kramkalaset med flickorna är avklarat. Läxläsning med skolpojke och genomgång av dagens post.
Plockar undan i köket, packar väskor till nästa dag och sätter fram rena kläder åt barnen. Dricker en kaffe och ger kvällsgröt åt flickor och smörgåsar åt pojkar. 19.30 är det pyjamastid för den minsta och en halvtimme senare är det Ronjas tur att borsta tänder och bli nattad. Sagor och vaggvisor och välling. Kvalitetstid är att mysa i sängen med kramgoa småflickor. Mamman orkar surfa eller slötitta på tvn och går tidigt i säng, sover som en stock och förstår ingenting när pappan berättar att han pottat och sökt nappar och stoppat om täcken, flera gånger varje natt?
Väckning 5.45. Dusch, frukost för vuxna, 5 st väskor+ en portfölj ställs på rad i hallen, ytterkläder för flickor klara att dra på. Mamman grejar med hår och smink och pappan läser tidningen. En liten lugn stund innan flickorna lyfts upp och kläs på. Hej och hå.
Eventuellt kan vi hoppas på att åtminstone Ellen redan har anpassat sin dygnsrytm till arbetsliv eftersom hon vaknade av sej själv halv sju imorse? Kunde man inte programmera på så vis att barn vaknar kl6 fem dagar i veckan och kl10 två dagar i veckan? Någon som vet hur man gör sånt???

4 kommentarer:

Anonym sa...

In o läser om din nya vardag,låter nog som att du vet vad du ska göra om dagarna!!Hoppas att allt fortsättningsvis går bra!!Petra

Paus i skärgården sa...

Tyvärr vet jag inte hur man skulle kunna programmera så, våra barn vaknar samma tid varje morgon. Vi ska också städa till knut, det är faktiskt bara två dagar kvar...
Hälsningar, Päivi

Karin sa...

Full fart! :-)

Stzöjt om äär!

Hanna sa...

Jisses. Jag får lite lätt ångest bara av att läsa om det. Förr eller senare är det väl likadant hos oss, men jag hoppas det dröjer lääänge.

Som det känns just nu skulle jag allra helst vara föräldraledig i en massa år till - utan att skaffa fler barn;) Löser du det problemet åt mig så lovar jag att programmera dina ungar;)