02 januari 2009

Happy new year!


Det sprutar eldklot i rövarskogen. Snön brinner och det smäller och tjutet och ryker. Äldsta sonen är helt i extas. Villa-avslutning och nyår, det är höjdpunkterna på året för pojkar som tycker om att smälla och skjuta raketer.Rövardottern är inte rädd av sej hon heller. Hon sprang från den ena till den andra och verkade inte rikitgt veta var det var häftigast. Mammans uppgift bestod mest i att hålla ögonen på henne. Och att kika in i kammaren med jämna mellanrum.


Thunder King, nånting som ska förbjudas nästa år. Synd. I debatterna efter nyåret föreslås att pyrotekniker ska stå för fyrverkerier och vi andra ska få titta på. En bra tanke. För ungdomar med bil eller chaufför, eller för folk med fullvuxna barn, eller för pensionärer som bor nära ett torg. Vi som bor långt borta från centrum och har småbarn skulle inte se några fyrverkerier, utan istället plågas av tjatande barn hela nyårskvällen.I vårat bostadsområde sköt vi ikapp med grannarna, varje familj hade vuxna ute och var och en med ansvar för egen familj. Småbarn och beibisar sov tryggt i sina sängar. De minsta barnen ska inte behöva släpas med till större evenemang där alkohol finns med i bilden och alla har inte heller någon som kan se efter barnen på nyår. Hellre ansvarar jag själv för mina ungdomars skjutande hemma än släpper iväg dem alltför unga på egen hand.BOM! Det var rövarmammans åsikt i denna debatt. Fast...om det aldrig hade funnits några raketer så inte skulle jag sakna dem, det är rent vansinne att göra av med pengar på detta vis och skräpar ner gör det också. Men det finns absolut värre saker att sätta pengar på!En fjäril snurrar iväg i mörkret och tjusningen sitter i att försöka fånga dem med kameran. Fjärilarna skulle visst förbjudas de också.


God mat, bastu, grevinnan och betjänten, chips, raketer, godis och tolvslag. Ett typiskt nyår för en småbarnsfamilj. Vem skulle ha kunnat tro för 20 år sedan att man skulle sitta och vänta på att få gå och lägga sej?

Inga kommentarer: