20 december 2008

Lucia på besökSonja Sjöblom som årets Lucia, besökte pensionärerna på Emeliehemmet igår. Det var mycket högtidligt och stämningsfullt. Rövarmamman och flickorna var naturligtvis på plats, likaså mommo och moffa och moster med Jim.


Lucian var vacker att se på och sången fin, men det som värmde allra mest var att se de gamlas glädje över att få uppleva detta. Efter framträdandet serverades flickorna hönssoppa och till efterrätt ugnsäpple med vaniljsås. Ordföranden för hemmet höll ett tacktal innan Lucian med tärnor, luciamammor och pappan for iväg på fler uppdrag.


Julstämningen börjar infinna sej. Senare på kvällen var det julfest på storebrors skola. Som vanligt var programmet helt perfekt, lärarna måste verkligen sätta ner mycket tid på att öva allt med eleverna så att allt löpet så smidigt. Det är alltid årskurs fem som står för teatern så i år var det femmornas föräldrar som fick sitta på första parkett för att se teatern om indianer på buffeljakt. Inget jultema precis, men desto mer jul blev det när hela skolans alla elever fyllde scenen och sjöng julsånger, båda gamla godingar och nyare varianter. För nya måste sångerna ha varit, eftersom man inte sjöng dem när Rövarmamman gick i lågstadiet, det enades vi om.

Inga kommentarer: