16 december 2008

11 mån


Ellen blir 11 månader idag. Om en månad får vi hålla 1-årskalas. Och när som helst kan man beställa tid för 1-årsfotografering. De andra två barnen har också fått komma till fotografen vid ett år och denna gång tänkte vi att hela familjen ska få vara med så att vi får ett familjefoto nu när alla har kommit!

Ellen är en pigg och glad charmör, hon är inte överdrivet rädd främmande och hon tycker om all slags mat, sover hela nätterna och är på det hela taget ett lättskött barn. Bråttom har hon inte, hon ser ingen orsak att ställa sig upp på fyra, de gånger hon behöver förflytta sej hasar hon på rumpan istället. Hon är nyfiken och öppnar de lådor och skåp hon kommer åt, men klättra bryr hon sej inte om.

Ellen och mamma går på fysioterapi för att stimulera den motoriska utvecklingen, det tycker Ellen är roligt, tanten Anki leker och sjunger och har en massa intressanta saker i sin gympasal. Nu har vi kommit så långt att vi har mjukat upp höftlederna och hittat rätt ställning så nästa besök blev planerat först till mitten av januari. Mycket möjligt kommer Ellen att få en aha-upplevelse när som helst och börja krypa med en rackans fart helt av sej själv så då kan vi avsluta terapin.

6 kommentarer:

Hanna sa...

Farligt söt är hon lilla Ellen - och snart ett helt år...jisses.

Blev lite nyfiken på det där med fysioterapin! Är det alltså något man erbjuds att gå på ifall barnet inte kryper vid en viss ålder? På vårt BVC säger de att det är helt okej att barn hoppar över krypfasen:)

Rasses mamma sa...

Va söt lilla Ellen har blivit.

Rasse var ju o i krypskola, så no kröip ha , men ha börja ju som sagt tå ja la ha i torr gräsi på utsido..ilaka mam ;-)

Rövarmam sa...

Intressant Hanna! För 10 år sen var det ok med barn som inte kröp (jonatan), men nu skickas man automatiskt till terapi om barnet inte kryper vid 10 månader, senast. Annars får de läs och skrivsvårigheter och ett hårt liv. :-o
Nästan varje familj har någon unge som gått i krypskola, det är trendigt just nu här i landet;-)
Men om barnet trivs med det så är det ok, kostar inget heller så:-)

Stina sa...

Ojoj, jag som inte alls kröp när jag var liten...fast nog har jag läst en hel del i mitt liv i alla fall:) Skämt å sido. Linn kröp inte heller utan drog sig nästan bokstavligen upp och började gå då hon var ett år. Det var nte heller tal om att sätta henne i krypskola och det är bara fyra år sen. Fast jag hörde om andra jämnåriga som var i krypskola så bvc-tanterna har säkert olika åsikter.

Carina N-P sa...

Kan tillägga om krypandet att Tony kröp inte heller (10 år sen)han hasade fram sittandes ;) han i sin tur har haft läs o skrivsvårigheter....

Hanna sa...

Ja där ser man! Visst är det väl lite komiskt med så olika bud! Jag har liksom aldrig ens hört talas om någon krypskola här i Sverige, men tar man ett steg över gränsen till grannlandet tränas det alltså för fullt:)