03 december 2008

Reivparty

Rövarmamman ska börja jobba. I januari blir det nya rutiner. 40 timmars arbetsveckor. Det känns roligt och inspirerande, men på samma gång vemodigt. Tiden som hemmamamma går mot sitt slut och det kommer aldrig mera att vara bara barnen och hemmet. Så många saker att tacka nej till, så mycket som inte kommer att rymmas i programmet. Som detta med vävning t ex.För några veckor sedan hölls reivparty i barndomshemmet, alla kvinnor och barn och till och med husbonden var inblandade när varpen skulle bli till. Det är en konst som inte är så lätt att lära ur bok och inte heller så lätt att hålla alla moment i minnet eftersom det är rätt sällan det blir gjort. Färdigheten går i arv och lärs från generation till generation. Förra gången var gammelmormor ännu med men nu fick vi yngre klara oss.Borde en arbetsbeskrivning presenteras i en blogg som denna? Jag tror jag gör det lätt för mej och bestämmer att den som vill veta hur man gör får fråga.


Här är resultatet, en lång fläta med skäl i båda ändar. Vi hann så långt att vi fick den i vävstolen, men sen blev det paus. Nu borde någon knyta för också. Antagligen blir det inte Rövarmamman som sätter sej i väven den närmsta tiden. Att börja jobba heltid efter fyra år hemma är en tillräcklig stor utmaning i sig. Men vem vet, det kan komma kvällar då det behövs terapi och då är trasmattor tacksamt. Att slå in trasor och dunka hårt och på samma gång se vackra färger bilda mönster, det kan blåsa bort vilka irritationer som helst det. Den som aldrig har vävt en matta borde se till att få pröva på!


2 kommentarer:

Caroline sa...

Lycka till med jobbet! Oj, vad det skulle vara roligt att väva... min vävstol är nerplockad och står ute i ett förråd... brukar ni förresten inte "kryss"-reva?

Rövarmam sa...

kryss-reva? Ne-e, om det inte ser ut som det så vet jag inte vad det är?