04 november 2008

Detta är inte en GI-bloggVägen till slankhet lär gå via en balanserad kost och lämpligt med motion. Att veta hur man gör är tyvärr inte det samma som att faktiskt göra det. NU är vi på gång igen, och denna gång är det GI-dieten som ska få en chans att visa vad den går för.Förra måndagen tog Rövarmamman farväl av allt vad kolhydrater heter. Ingen pasta, ris eller potatis, inte heller vitt mjöl eller synligt socker. Sparsamt med fruktsocker och mejeriprodukter. Och suget har redan försvunnit. Hunger finns och då äter man mat, men sötsaker behövs inte. Skönt!De första kilona har rasat, men sen tog batterierna i vågen slut, kanske lika bra det? Inget blir bättre av att väga sej för ofta. Det här kommer ändå inte att gå på ett huj. Tidsplanen är ca 2 år. Och ca 30 kilo. Jepp. Det är sant. Inspirationen hämtas från Annas blogg. Det finns oändligt många bloggar och forum som handlar just om viktnedgång och hälsa, så därför blir Rövarbloggen aldrig en bantningsblogg, men ett litet inlägg kan vi ha ibland.


Dagens bild är en jättegod lunch: Sallad med tomat, kryddad fetaost och rostade solrosfrön. Till efterrätt blev det naturell yoghurt med frusna hallon. Mums!

3 kommentarer:

Anonym sa...

mums ser gott ut! blåklockan75

Paus i skärgården sa...

Var det inte muminmamman som sade att "Allt som är gott är bra för magen"? Vet inte riktigt om det, men jag försöker i alla fall att få en bra balans mellan nyttig och god mat.
/Päivi

Frugourme sa...

Lagom är tydligen bäst. Själv är jag extremt digital och ser ut som ett stonefejs när någon säger balans. Det finns bara en on/off knapp på mig(!), därav GI.Härligt att se dina recept! Lycka till
http://frugourme.blogspot.com/