03 november 2008

Alla helgons dag eller Halloween?

Seden att fira Halloween verkar bli allt mer trendig för varje år. Såklart, alltid kul med ett tillfälle att festa och affärerna säljer så gärna. Hos rövarna har man inte anammat trenden, inte ännu åtminstone. Det kommer säkert tids nog när barnen blir så stora att de börja ställa krav på att få delta i det ena eller andra.

Alla helgons dag däremot missar vi inte. En sorgens och minnenas dag när vi kommer ihåg de som betytt mycket för oss men som nu är borta. Till flera gravgårdar går vi hela familjen och kassen med ljus blir lite lättare för varje ställe.I skymningen och när det blir mörkt är det som vackrast med alla ljusen. Kallt är det alltid hur mycket man än sätter på sej. Det är alltid kallt att hälsa på hos de döda. Men det känns viktigt att visa och förklara för barnen.


Så länge sedan, men som igår. Mänskor dör och nya föds, vissa träffar varandra och andra inte. Ibland kan det vara läge för en stilla stund för att tankar och känslor och minnen ska få sitt. Ger man inte utrymme i sitt liv för sådant så kan det bli tungt. Kom ihåg det alla läsare - och sköt om er!

Inga kommentarer: