24 augusti 2008

Tacopaj

Gör något gott till middag idag!

Här är ett efterfrågat recept:
Ta 800 gram malet kött och stek det med 2-4 hackade gullökar och blanda i 2-6 krossade vitlöksklyftor och 2 påsar tacomix(pulverblandning). Häll köttblandningen i en stor bunke.


Tillsätt 4 dl creme fraiche och en burk mild eller medium taco sås. Skär 6-8 färska tomater och ev. en röd paprika i bitar, och rör ner dem tillsammans med lite vitpeppar.

Smula ihop 100 gram smör med 8 dl vetemjöl och 4 tsk bakpulver och rör sen ner 3 dl mjölk. Bred ut degen i en smord långpanna och häll köttsmeten över pajdegen.


Fanns det inte creme fraiche hemma så gick det bra med motsvarande mängd matlagningsgrädde också. Täck alltsammans med riven ost. In i ugnen!

Efter 10-20 min i 200 grader ser anrättningen ut ungefär så här, och hur den smakar - det får ni ta reda på själva, och ni lär inte bli besvikna!

1 kommentar:

blåklocka75 sa...

hej. mums den ser jättegod ut ska testa den på fredag! tack för ett nytt recept. här jobbar vi på, både privat, skola och jobb.. bra att ha mycket att göra så hinner jag inte grubbla alltför mycket nu i september..
kram kusinen brusas