13 augusti 2008

Är det slut nu?Ganska nära havet bor vi, en halvtimme i bilen och så är vi på stranden. Fäboda, det betyder sommar och det betyder sol och salta bad. Utan en dag på Fäboda är det ingen riktig sommar.


Alla barnen trivs nästan mer i vattnet än på land. Här är det Ronja som förtjust rusar ut mot de svalkande vågorna på ett härligt långgrunt ställe. Längre ut finns stora sandbanker som gör att vattnet är ovanligt varmt.
Toppen! Det blev en finfin dag när vi hade tid att busa med de äldre barnen i vattnet, Ellen sov nämligen i vagnen i skuggan nästan hela tiden. Havsluften var säkert sövande. Tänk bara att ligga ute i det fria, under bara ett myggnät, och höra vågornas brus. Kan inte vara någon konst att ta en lite längre tupplur.

Storebror klarar sej själv och kan också se efter sin lillasyster så att föräldrarna får sitta i solen och njuta av lugnet och varsin kaffe, och det slank visst ner ett och annat kex också...den där dieten blev nog satt på hyllan nu i semestertider.

Man blir hungrig av havsluften, Ellen, som får låna Ronjas solhatt, äter upp hela bananen och sen får hon ligga intill mamma och dricka kroppsvarm mjölk. Vi andra föredrog lemonad från kylväska, men smaken är delad.


Jonatan återhämtar sej en liten stund och hinner få i sej lite dricka innan han återvänder till vågorna. Det var nämligen rätt blåsigt den här enda dagen i sommar som vi hann vara på Fäboda. Hård vind betyder stora vågor, nästan så det kändes som i södern. I buskarna hittade vi ändå lä så kallt blev det inte.
Men oj, vad denna sommar var kort! Just och just så vi hann få tillräcklig solbränna för att inte behöva gå i solarium före våran resa. Den närmar sej med stormsteg nu - 23-30 september var det. Turkiet, just det.

Borta bra men hemma bäst. Lilljäntan trivs på sitt lapptäcke, och speciellt när rumpan är bar, och det gick bra för sej när vi hade värmebölja.

Farväl stranden och farväl sommar! Vi kommer igen nästa år...

Inga kommentarer: