02 augusti 2008

Potatisskörd

En het dag i juli när familjens pojkar ville stanna hemma och snickra på garaget åkte flickorna iväg söderut, till mommos. Tiden var inne att kolla om det fanns potatis i landet. Ronja ville prompt ha med sej sin gredelina handväska i sammet, men den byttes ut mot ett blått plastämbar när det var dags att gå till potatislandet.Mommo fick hantera redskapen och introducera lite medan flickan avvaktade...ska nu detta vara något?

OK, potatis var det! Små runda fina potatis att plocka i sitt eget ämbar. Lycka för ett litet barn kan vara något så enkelt som att få skörda den potatis man själv varit med och satt i landet. Naturens eget under. Barnet sken ikapp med solen.

Tålmodigt letade knubbiga fingrar fram varje liten knöl ur mullen. Solklänning, hatt och sandaler, det är väl rätt klädsel för skörd? För den som vill se hur det gick till i våras när potäterna hamnade i jord är det bara att klicka på tidigare inlägg om potatis.

Se mamma! De här ska ätas med smör på, och det räcker åt hela familjen. När vi ätit och också plockat jordgubbar som vi njöt av tillsammans med glassen till efterrätt, då gjorde Rövardottern om hela projektet och plockade ett ämbar till för att ta hem potatis åt pojkarna också. Vad duktig hon är våran Ronja! Och tack mommo som hjälper oss att ge barnen dessa härliga barndomsminnen!

Inga kommentarer: