21 juli 2008

Solig söndag på stranden


Äntligen en dag när vädret tillät lite sol och bad. Rövarfamiljen var bjudna till en villa och passade på att åka i god tid så att det skulle finnas utrymme för lite strandliv. Barnen stortrivdes vid Svedja lägergård i Pörkenäs.
Lite lagom med sommarmoln räddade oss från att bli för solbrända. Vi kan väl glömma det där med att bli vackert bruna, åtminstone denna i sommar i detta land. Eventuellt räcker soltimmarna till så att vi klarar södernresan i höst utan förebyggande solarietimmar.
Vems små knubbiga tår? Spännande med det kalla glittrande vattnet som rullar över fötterna. Små fötter borrar ner tårna i sanden och lyckligt joller berättar åt oss att även familjens minsting tycker om att bada i havet.


Ronja berättar att flytkuddarna hon brukar ha på armarna blev kvar hemma och därför kan hon inte gå långt ut idag. Istället tar hon fart uppifrån stranden och springer hårt i vattnet. Storebror kan simma och han får gå långt ut. Men Ronja glömmer sej mellan varven och vadar ut till midjedjup och ligga på magen och plaska vågar hon också. Vill man underlätta för sina barn att lära sej simma så ska man lära dem att det inte är farligt att doppa huvudet. Att blåsa bubblor under vatten är en jättebra övning. Den som är rädd att få vatten på huvudet, eller som inte kan hantera utblåsning under ytan, den har svårt att lära sej simma. Att våga slappna av och flyta omkring på ytan är också en bra övning, men för svårt ännu i 3-års åldern.


På villan får rövarungarna träffa sina småkusiner från Stockholm. Här är det gulliga Salma som läser högt för Ronja. Lillebror Leo läste inte, han åt ikapp med Ellen. Beibi-Leo kan beundras Hannas blogg.

Inga kommentarer: