02 juli 2008

IKEA


Ellen var enda ungen som fick komma med till IKEA förra fredagen. Eftersom vi lånade skåpbil för att få hem mer grejor så fanns det inte ens plats för fler. Resan startade 7-tiden på morgonen och vår snälla baby sov precis hela vägen så vi stannade inte ens för en kaffepaus. På IKEAs parkering åt vi första gången, och det blev många fler amningar under tiden vi shoppade.
Suck.Sköna sängar. Ellen provligger en medan föräldrarna ser sej omkring på lite barnkammarmöbler. Så härligt fluffigt täcke och snygga lakan. Men det var storasyster som skulle få ny säng den här gången.Varje minut utnyttjades och hemresan startade först sent på kvällen. Baby-Ellen hade fått nog av affärer och bilresor, så därför blev det ganska många pauser på hemvägen. Innan vi var hemma igen hann solen nästan börja gå upp.En lyckad resa och många prylar och fler möbler att montera ihop. Arbete för flera dagar. Men så roligt att få nya saker till hemmet. Och massvis med inspiration får man med sej också. Mindre lyckat var att vi lyckades få hem en Mammutsäng utan botten åt våran Rövardotter. Men den saken ordnade sej också till slut, det får bli en annan historia.
På köksavdelningen blev varuvagnen flitigt påfylld. Asker till vänster ska snart hänga på en metallstång som ska skruvas upp på kaklen mellan köksskåpen. Vad som ska förvaras i dem är ännu oklart, men det brukar lösa sej.

Plastskålarna i regnbågens färger har redan varvat diskmaskin fler gånger. I restaurangen på IKEA fanns de framme för den som ville värma babymat i mikro och de passade så bra i handen och har lagom storlek och kändes trevlig att mata ur, så när de hittades inne i affären sen måste de bara med hem. Tillhörande plastglas i samma serie också förstås.Under tiden vi shoppade fyllde Ronja på bullalagret. Goda bullar som mommo hjälpte henne att baka. Roligt att baka i nyrenoverat kök. Mommo är idolen nu just, och att sova två nätter hos mommo och moffa var bara roligt.

Speciellt roligt var det att katten Kajsa passade på och fick ungar just den helgen som Ronja var där. Bara en levande unge, men en fin helsvart liten rackare var det. Det var en stolt kattmamma som ville visa ungen när vi hämtade våran unge från mommo.

Inga kommentarer: