22 juli 2008

HantverkarmarknadFörra helgen var det marknad på fornstugan. Lyckligtvis regnade det inte just under de timmar som försäljarna var på plats. Det är mer än man kan säga om de försäljningstillfällen som hittills ordnats i samband med Jakobs Dagar. Få se om loppiset imorgon regnar bort också?

Hantverkarmarknad är mysigt, det finns så mycket fint att se på och många av försäljarna är klädda i gammaldags kläder, vilket gör det extra stämningsfullt. Miljön passar bra till ändamålet och soppserveringen är pricken över i:et.

Samtliga bilder här är tagna från samma bord, nämligen bordet där innehavarna till bloggarna Gammelgård och Grinden på glänt hade sina vackra saker. Både bruksföremål och prydnader. Rövarmamman gillar stilen och önskar att hon själv kunde slå sej til ro och pyssla med dylikt.


Det blir sällan köpt hantverk just med motiveringen att man kan göra själv. Kan är en sak, men om man faktiskt kommer sej till det är en helt annan.


Gott om inspiration fick vi i alla fall, och många kända träffade vi på också, så den stunden Rövardottern och mamman fick gå på marknad tillsammans kändes inte alls lång, alltför snabbt var det dags att rusa hem och amma den lilla fröken Ellen. Med oss hem hade vi en nätt stol till dockskåpet, en påse semlor, två påsar muffins och en handkräm. Men vänta nu! När blev Oriflame ett hantverk??

2 kommentarer:

Grinden på glänt sa...

Visst fick du länka via inlägget! Fina bilder blev det ju!

Gammelgård sa...

Så fina bilder du tog!
Du är ju riktigt duktig på fotandet!