17 juli 2008

Ett halvt år har gått...

En kall dag i mitten av januari mådde Rövarmamman allt annat än bra. Det var illamående och klåda och sjukt bäcken och rygg och sammandragningar. Frustration över igångsättning som inte blev till något. Trötthet både fysiskt och psykiskt. Trodde aldrig det skulle ljusna.


Nu är det plötsligt sommar, ljust och vackert och nästan lite varmt också. Babyn som för ett halvår sedan var obekant som person bökade omkring i magen och orsakade en hel del bekymmer och oro. Nu är hon en kär familjemedlem. Lilla gumman, lillasyster, redan 6 månader.
Ellen har just börjat svänga sej och andra tanden kikar fram. Hon äter potatis, grönsaker och kött. Frukt och bär och havregrynsgröt. Allt är gott så länge det inte ska intas ur flaska. Vätska ska tas ur bröst, det tycks vara hennes bestämda uppfattning. Ellen är en nöjd och charmig tös, en kvällspigg rackare som inte heller behöver sova så mycket dagtid, men hela nätterna sover hon så sött i sin egen lilla säng.
Vi växer och mår bra, och det fungerar fint att vara hemma med pappa två dagar i veckan när mamma arbetar. Idag ska vi hälsa på tanten som väger och mäter, det är alltid trevligt.

1 kommentar:

Ankan sa...

Dwt är verkligen en underbar tid när de är så där små! Det är bara att njuta, plötsligt är de stora! Visst är det kul att de växer upp men småbarnstiden är så speciell :)

Vilka härliga "mystiska" växtbiler du tagit, fantastiska!
Ha en fortsatt skön sommar!