30 juni 2008

FärgpraktEfterhand som åren går blir Rövarmamman alltmer intresserad av trädgård och blommor och sånt. Blombänkar och stenpartier växer och breder ut sej. Mest fleråriga växter ska det vara, och lättskötta helst. Så hemskt gröna är inte fingrarna än så att det behövs några utmaningar.

Några blommor har namn, men de flesta är som bilar. Det vill säga, vi känner inte igen märket, men vi vet färgen! Mannen i familjen brukar sucka när kvinnan berättar att en bekant har ny bil - en RÖD. "Märke, årsmodell?" frågar han nyfiket... Va? Nej, den var röd och inte såå stor och kansk inte riktigt liten heller.
De här blommorna är rosa och sådana att man köper plantor som man sätter i jord i balkonglådor eller krukor, och de dör till hösten för att inte komma upp på nytt. De finns visst i ganska många olika färger.


Egentligen är gult fult, gillar det inte, men denna bild tilltalar!
De här trivs bra i stenpartiet och sprider ut sej år från år. Blått är snyggt! Mer blått ska vi ha.


En nykomling som fick följa med från senaste plantbytarträff. Enligt färglära är blått och orangt kontraster till varann och genom att använda kontraster kan vi göra våra trädgårdar spännande och vackra. Just så.

3 kommentarer:

Gammelgård sa...

Så fina blommor!
Vi har beställt nytt kök, o det levereras i början på sept.
Men de e ju så mycket annat man sku vilja göra om oxå...
Låter kul me ikea! Vad fynda ni?

Rövarmam sa...

En hel del! :-) Mest till barnkammaren och småsaker till köket. Ni borde komma och inspektera!

Anonym sa...

Jösses va bra foton du får...antagligen med nya kameran?Petra