14 maj 2008

Trassel


Trassel låter lite trevligare än krångel, men det är en smaksak. Strul kan man kalla det också, men låter inte det mer falskt och beräknande? Att leka med ord har alltid roat Rövarmamman.

Men trasslet alltså, det är orsaken till att det inte ploppar upp nya inlägg i bloggen dagligen.

Trassel numero 1, proffs-trasslet, det ser ni på bilden. Och bilden beskriver mycket väl vad det handlar om. Det är en helt naturlig reaktion på att bli storasyster. Rivalitet och svartsjuka och i viss mån strävan efter att själv få vara liten och hjälplös. Treåringar ska inte normalt sitta i babysitters på köksbord. De ska inte heller dricka ur nappflaska, de ska inte kissa i byxorna om de redan varit torra i flera månader. Treåringar kan vanligen prata och behöver inte ljuda för att få det de vill ha. Treåringar KAN sysselsätta sej själva, om de VILL.

Nu har alltså reaktionen kommit. Hittills har allt varit sockersött och Rövardottern en snäll och stolt storasyster. Nu vill hon testa om mamma och pappa verkligen tycker om henne lika mycket som om lillasyster. Hon behöver kärlek, tålamod och tid. Precis som andra barn, men nu prövar hon gränserna, hon vill ha UPPMÄRKSAMHET.

En annan liten detalj är att hon vill testa vad Ellen går för, vad händer om man sticker fingrarna i halsen på henne? Kan man lyfta henne i armen eller i huvudet? Kan hon äta Mynthon-pastiller? osv i all den oändlighet som bara barns kreativitet kan uppbåda.

Detta redan är helt tillräckligt orsak för att inte ägna för mycket tid framför skärmen med bloggandet, men sen tillkommer det andra trasslet också; datortrasslet. Trojanska hästar eller sibiriska sparvar, vara vad det vill, men någonting är helt fel för Rövarmammans laptop lever nuförtiden sitt eget liv. Den är lika oberäknelig som en treåring och den prövar tålamodet som en sådan. Laptopen kommer att överleva utan kärlek och utan tid och även utan tålamod och det bästa av allt är att den är utbytbar. Den har fått service i helgen men den ska få sej en omgång till. I väntan på att den skärper sej så ligger vi lite lågt.

Under tiden smalar vi solsken och fotar flitigt vad som händer i lekstugor, garage och ute i naturen, sen återkommer vi med foton när vi känner för det och när ni minst anar.

Inga kommentarer: