26 maj 2008

Sista skoldagarnaEn solig söndag och vi har inget annat program än att vila upp oss efter slutseminarierna på skolan. Ellen njuter under parasollet och visst kan hon ha jordgubbsmössan hon fick av mammas moster! Hur bra som helst. Tack för den.En solig, men ack så tidig, fredagsmorgon åkter Rövarmamman och lilla studerande Ellen till skolan för sista gången. I alla fall vad gäller denna ledarskapsutbildning. Vid Vassorfjärden tankade vi. Vadå inte finns nån bensinmack där? VI tankar mjölk vi. Och så passade mamman på att sträcka på benen och fota fjärden lite grann.

Såhär såg det ut längst bak i klassen denna sista långa skoldag. Ellen har fått sällskap av Tindra från Närpes. Vagnsparkering var det här. Och flickorna turades om att äta och sova och göra sånt som beibisar gör när de går i skola.


Att framföra ett slutarbete på ett proffsigt sätt när presentationen på USB-minnet är sparat i fel format och inte går att öppna, och med en gnällig baby vid bröstet, som sen spyr över ens axel...ja...det kräver viss...ska vi säga viljestyrka kanske?

På lördagen åkte vi till ett lite annorlunda ställe, nämligen Kalles Inn på Replot. Där var det fint!
Genast vid ankomsten halv 10-tiden serverades goda smörgåsar och kaffe och så ägnades de första timmarna åt att framföra de sista arbetena. Trötta mamman, trötta babyn.

Ronja hade örvärk natten till lördagen så det var inte så många sovtimmar, men så har trenden varit hela vintern, så fort det har varit skola på programmet så har nätterna varit extra intressanta hos rövarna. Det är nog säkert bara sådant som hör till. Man vänjer sej. Kanske.

Vädret och omgivningarna ute i skärgården var så storslagna att det ändå blev en mycket positiv upplevelse. För att inte tala om det trevliga sällskapet. Det kändes vemodigt att tänka på att det var en sista dag med den grupp mänskor som studerat tillsammans och som träffats regelbundet och kommit att lära känna varann.

Försommargrönska, blått hav, blå himmel....stenar massor med stenar, fina stenar.

Fyrar, i olika format och i olika färger. Exotiskt. Inga fyrar hemma hos rövarna.

Bryggan utanför rökbastun, som senare på dagen kom till användning, både bastu och brygga alltså. Men Ellen och mamma tog det lugnt på terassen istället, det gick det också. Men innan vi kom så långt som till badandet i bastu och balja så serverades vi en härlig trerättersmiddag.
Förrätten bestod av bl a rostade valnötter och någon slags ost-geggamojs på, varmt var det och jättgott. Månne man kunde ha fått receptet om man frågat snällt? Vet inte ens vad rätten heter.
Huvudrätten, Entrecôte och nypotatis till...gott, men jag kanske skulle ha tagit den grillade laxen i alla fall? Folk skröt på den och det skulle ha varit lättare att skära, köttet klarade jag inte med en hand eftersom Ellen prompt måste äta när vi andra åt. Tack Allan som hjälpte mej med köttet!

Utsikten från matsalsfönstret var minst lika förnäm som själva maten. Och till efterrätt fick vi kaffe och gräddtårta med bärgele på.


De här gula maskrosorna vittnar om att sommaren faktiskt är på väg i år också! Gult är glatt.


Runt omkring på området fanns massor med trevliga detaljer, skulle gärna ha fotat mer men ibland känner man sej lite udda om man rusar omkring med kameran överallt.

Tror bestämt att vi ska göra en familjeutflykt till Replot i sommar, det finns mycket vackert på nära håll. När kaffet var uppdrucket och betygen utdelade kändes det bra att sitta i solen och känna doften av havet. Varsin ros fick vi och hela tre intyg för studerande beibisar delades ut, den tredje hade inte lämnat magen ännu till avslutningen men kanske den har det nu?

Både Ellen och mamma var glada över att ha klarat av studierna och att få he ledigt i sommar. En härlig helg hade vi och Rövarmamman vill passa på och tacka alla som var med och alla som under närstudiedagarna de senaste månaderna har räckt hjälpande händer och hela gruppen som haft överseende med lite babygnäll mellan varven. TACK!!

Inga kommentarer: