10 maj 2008

På vandring


Förra söndagen såg det ut så här när hela familjen gick på vandring i skog och mark, mest i skog. Det var föreningen Folkhälsan som hade ordnat ett friluftsjippo vid skidcentret i Rännasbyiji, alltså i Lappfors. Vädret var idealiskt och humöret på topp.En trekilometers rutt valdes med motiveringen att en treåring och en barnvagn kan göra färden besvärlig om det vill sej illa. Men Ellen sov hela tiden hon, det guppade skönt i spåren. Och föräldrarna fick träna benmusklerna minsann för det var rätt så kuperad terräng och vagnen är ingen lättviktare precis...

Mycket vackert i naturen fick vi uppleva, våren är absolut bästa tiden! Eller vänta nu, hösten är ju fin också med alla sprakande färger, och så vintern med bländande vita drivor...hur som helst så doftade det vår och tallskog och ny grönska och det var bara härligt!

En lite ovanligare myrstack. Den är smyckad med färska nässlor, en grönskande myrstack...och stor var den också.


Det blev svettigt i uppförsbackarna och mellan varven fick Ronja sitta på mammas rygg eller pappas axlar. Små ben orkar inte så bra för att de är så korta. Just. Fotot är taget inför sista uppförsbacken när krafterna och lusten började tryta.
Men det blev riktigt bra sen när vi kom tillbaka till skidstugan och köpte korv som vi grillade ute vid grillplatsen. Den korven var god och saften också. Vi mojade oss i solen och sen innan vi åkte hem drack vi kaffe. Summa summarum en riktigt lyckad dag. Det blir absolut fler skogsvandringar i framtiden! Nästa gång kanske vi tar matsäck med och planerar in pauser under en längre rutt istället.
Men denna helg blir det inte, mycket på gång: garaget ska göras klart, lekstugan ska göras i ordning inför sommaren och gårdsplan likaså, plus att det finns ved att såga och plocka och ris att samla ihop och planteringar att se om...skönt är det att vara ute i alla fall.

Imorgon ska vi fira morsdag. En riktigt skön morsdag önskar vi alla mammor med den här bilden av pigga små penseer som självsått sej i gräsmattan under köksfönstret hos Rövarna.

Inga kommentarer: