05 maj 2008

Kivitippu


Såhär såg det ut klockan åtta på morgonen i lördags. Och vi har sängar åt barnen, varsin säng, men det är så tryggt, mysigt och skönt att få sova i mammas och pappas säng. Och vem kan motstå dessa två söta töser? Inte deras föräldrar åtminstone. Tids nog kan de inte ens tänka sej att sova i samma rum som föräldrarna. De somnar snällt i sina sängar på kvällen men sen brukar det bli så att innan morgonen kommer är alla i samma säng...mystiskt.


Det var nästan så att Rövarmamman drog sej för att åka iväg bort från flickorna, om än bara för en dag. Ett gäng kvinnor i olika åldrar åkte iväg med buss på kvinnodag till Lappajärvi, start kl 9.
Vädret var det bästa tänkbara. Varmt och soligt och inte en vindpust.

På förmiddagen vandrade vi längs natursköna stigar i närheten av sjön där ytan låg spegelblank. Visst hade vi tillträde till både simhall och gym, men det skulle ha varit synd att gå miste om en fin vårdag i den grönskande naturen.

Målet var inte att förbränna många kalorier, inte heller att hinna vandra längst eller raskast, utan att få ta det riktigt lugnt, koppla av och njuta av en alldeles egen dag med egen tid och inga måsten. Därför gick det riktigt bra att bara sitta ute vid vattnet och höra fåglarna kvittra.

Ett barrträd är det väl? Sådana här växte där på en gräsmatta längs vandringsleden. Ett barrträd som är utan barr vintertid...är det ett barrträd? Men löv hade det inte och stammen såg ut som på en tall.


Barr och barr förresten, små gröna minikottar som växte ut rakt från grenar och kvistar och sen blev ganska vanliga bruna kottar. Är de bruna då från förra säsongen? På marken låg många likadana. VAD är det för träd egentligen?

Vad skönt med en dag då man har så lite stress att man hinner fundera på varför träda har gröna eller bruna kottar!

Efter vandringen blev det bastu och sedan lunch från stående bord. Goda laxar, god lasagne och gott allting. Ingen att mata, ingen brådska, ingen disk, bara äta. Trevligt sällskap!


Mellan lunch och kaffe hann vi besöka keramikbutik och hantverksbutik. Så mycket fina saker och riktigt en njutning att bara titta på allt, men såklart måste man köpa något också när man nu en gång är där.


De här båda kaninerna i linnetyg var rätt så coola. Men prislappen i pannan passade inte riktigt för Rövarmammans plånbok och dessutom kunde man kanske sy sådana själv? Och förresten råder det ingen brist på kramdjur i rövarhålan.

3 kommentarer:

Rasses mamma sa...

Vilket träd ?? Jo det är ett lärkträd, men om det barr träd???Jo det msåte det väll vara, men ett barrbträd som tappar sina barr.
Vi har ett stycke sådan på vår gräsmatta

Rövarmam sa...

Tack för den kunskapen :-)
Har hört namne men sku int ha koppla lärko ti hede trä..

Hanna sa...

Åh vad ljuvliga de är, flickorna...

Härlig dag du haft, en sån önskar jag mig:)