16 maj 2008

Enarmad bandit hos rövarna


Det rådde flitig aktivitet hos rövarna. ALLT skulle göras klart på en gång. Garaget och förrådet invändigt, med arbetsytor och förvaring med hyllor och skåp. Utsidan av nybygget ska ha panel och den ska målas, sen, bara den är på plats...dessutom ligger material till lekstugans veranda och väntar, och fyllnadsjord ska skyfflas och sand bres ut och grus jämnas...håhåjaja.

Rövarpappan stressade högst uppe på stegen när olyckan var framme. Det lönar sej inte, nu kommer det att ta ännu längre tid innan garaget får sin panel. Såvida inte Rövarmamman klättrar upp med hammare och spik?

Fötterna halkade av stegpinnen och i fallet drog han sin egen axel ur led. Det blev en hektisk kväll med svåra smärtor och lite transportproblem. Första delvården och ambulanspersonalen trängdes i hallen kring den stackars enarmade. Till slut lyckades de få honom på en bår och kom sej iväg mot jouren där han sen röntgades och sövdes för att få armen på plats.

Vid det laget hade mommo och moffa fått rycka ut och komma och ta hand om barnen och det gick finfint det. I stan väntade föräldrarna på att narkosen skulle släppa och kontrollröntgen göras. Vid midnatt hemförlovades en omtöcknad pappa med armen i bandage.

I minst tre veckor kan han anses vara en enarmad bandit. Och ni må tro vad många saker man behöver båda armarna och händerna till!
T ex att hyvla ost,
byta bajsblöja,
köra barnvagnen längre sträckor,
öppna mjölkpaket,
klä på strumpor på sej själv eller barn....
skyffla sand,
osv

En annan sak som folk brukar bli förvånade över är hur fort kroppsdelar blir styva och svaga när de inte används på ett tag...så efter 3 veckor i bandage kan man lugnt räkna med 3 veckor till för att få armen rörlig och användbar igen. Och detta alltså om allt går enligt planen. Hur som helst räknar vi inte med nåt förvärvsarbete innan semestern här inte!

4 kommentarer:

Stina sa...

Oj, oj! Det där var inget vidare :/ Men det var tur i oturen att han inte blev värre skadad.

Rövarmam sa...

Javisst! Det kunde ha gått illa...och för barnen var det helt tillräckligt att se sin pappa plågas.

Anonym sa...

Krya på dej rövarpappa!!!

Hälsar Dandi m.fam

Hanna sa...

Åh fy fan. Jag ryser i hela kroppen - vad ONT det måste ha gjort!

Hoppas nu att armen återhämtar sig hyfsat fort iallafall...och att Ellen inte bajsar så mycket fram tills dess;)