25 april 2008

Rövarliv

Inte en dag är den andra lik. Och inte alla dagar hinner vi blogga. Igår fick Ronja hjälpa mamma med barnpassning när moster skulle ut på ärenden. Det kan bli lite rövaraktigt med tre barn under tre år, det vet säkert de som prövat på.Här får kusinen en flaska varm mjölk, det blev kritiskt läge när två småttingar ville ha mjölk, äkta och ersättning, men de rymdes inte i samma famn båda. Vilken tur att Rövardottern är så duktig!Den här veckan har vi haft besök av en lastbil. En solig förmiddag när flickorna och mamman nyss kommit hem från...ja, varifrån det nu var? Så dök bilen upp och en chaffis som ville veta vem som beställt trävaror.
Häromkring byggs en hel del hus och garage och grejs, men det här lasset var menat åt Rövarna. Vilken tur att det fanns lyftkran på bilen, annars kanske det skulle ha blivit sen lunch.Panel till garaget, färdigt grundmålad. Bara att såga av i rätt längder och börja spika. Själva färgen kommer vi antagligen att måla dit först i nästa sommar, då ska huset få sej en omgång "med detsamma".
Byggare Bob och hans vän är klar med sitt jobb nu. Elmontören skulle ha kommit idag men de är ett opålitligt släkte så det blir visst en annan gång det. Invändigt handlar det om några arbetsbänkar och hyllsystem och det ska väl husbonden själv klara av småningom.
Rövarmamman själv borde pausa både från byggfunderingar och bloggande. Deadlinen för examensarbetet är den 5.5 och det börjar kännas farligt nära nu. Måste försöka skriva klart nu, så får våren och sommaren och alla andra projekt komma sen.

2 kommentarer:

Rasses mamma sa...

Si till att du int visar de jär föri du ahr färdi arbeti dett. :-)
Nå ne man behöver paus emellaåt.

Tur att du har så duktian storasyster som kan sköit såde bra.

Rövarmam sa...

:-D