03 april 2008

Rännas-byiji


Det spritter i benen och hela Rövardottern studsar som en högenergisk gummiboll. Det är församlingens mamma-barn, eller föräldra-barn grupp, heter det, som är på utflykt till Lappfors skidstuga. Backen som ligger i skugga i skogen är ännu snöbeklädd, eller snarare isig. En myllrande massa av färgglada småbarn i vinterhalare studsar upp och ner i pulkbacken.

Vädret var riktigt fint igår, sol och lagom temperatur, inte så att man frös men ändå så att det inte blev vått. Men halt och isigt som sagt. Cykelhjälm duger bra i backen.
När kinderna blev tillräckligt röda och stegen lite långsammare och rösterna växlade tonläge så sökte sej mammor och barn in i värmen i stugan. Brasan i spisen hade sprakat klart och korvar grillades på löpande band. Flincka mammahänder skalar och skär i bitar och ketchupflaskorna skickas laget runt.En äkta rövarunge är inte så noga med skal och bitar och sånt.
Bara att bita rakt av, och gott är det trots att solen lyser en så försmädligt i ögonen. Bara skönt att våren äntligen är på väg!
När barnen sen hamstrat åt sej från bullafaten så får mammorna också varsin bit vaniljbulle att njuta av till sitt kaffe. En härlig dag och en fin avslutning på vintern och pulkka-säsongen fick vi i Rännas-byiji.

Inga kommentarer: