26 april 2008

Lördagsutflykt


Hästvarning på detta inlägg!

Och så bedes läsarna hålla i minnet att skribenten inte vet någonting om djuren i fråga.

Hur som helst så tyckte vi att när det nu skaffats hästar och till och med byggts stall i släkten så borde vi inspektera. Mitt i alltihop så står vi här om 10 år med två stycken hästtokiga flickor, vem vet?
Så heter hästen och namnskylt har han på sin box också så att han vet var han ska bo. Rövarmamman kallade hans rum för sovkammare men så heter det inte. Hästar bor i boxar.

Och de här båda är alldeles nyinflyttade.
Hans kompis heter Granaten, eller hur det nu var, han kanske bara kallades så...hur som helst så höll stallägaren på att koppla in en brandpost med slang när vi var där i lördags.

Granaten var mer som en sommargäst och skulle flytta hem igen till hösten.Fähuset har stått tomt, eller i alla fall tomt på djur i många år redan. Stallägaren har rivit och byggt och gjort om lite och nu finns här plats för hästar. Nytt liv igen, bakom en ny fin dörr, kom med in och se!
Inne på rummen har hästtpojkarna inredning som de behöver för att trivas och må bra. Tydligen måste man veta en del om hästar för att kunna bygga ett stall...Mat och vatten och hö, så mycket förstår väl vem som helst. Men där i det splitternya stallet var många saker på gång och allt var inte riktigt i ordning ännu.


Ute i hagen stod de båda och spanade på oss när vi närmade oss med barnvagnen skumpande över åkern. Undrar vad en häst tänker en solig dag i en ny hage?

De var inte rädda i alla fall och verkade njuta av vädret. Däremot var både Rövarmamman och döttrarna på sin vakt, lite försiktigt vågade mamman klappa på Dynamiten men Ronja avstod från att röra vid dem, åtminstone detta första besök. Som sagt så kan det väl ändra med åren det där hästintresset. Lilla Ellen hon sov sej igenom hela expeditionen.

Här finns det hö så det räcker ett tag...
Men, det är alltid förenat med arbete att hålla sej med djur. Rövarmamman låter sej inte luras så lätt. Det ska finnas ett visst intresse för att orka med vissa moment i skötseln...

Inga kommentarer: