09 april 2008

En värld av glas?
Imorse sov flickorna rätt länge, vilket var skönt, men så bestämde vi oss i alla fall för att skynda iväg till mamma-barn-gruppen. Ronja hade pratat om att få baka, trolldegen där är väldigt populär. Påklädning och skyndsamt morgonmål, kamma hår och borsta tänder, jackor och halare och skor och ut...och DÅ stannade allt.

Första intrycket var att trappan var glashal, sen konstaterade vi att ljudet inte var regn som vi trott. Det klirrade och prasslade på ett konstigt sätt i tallskogen. Allting, precis allting, varje barr hade en tunn hinna av is och det lät som sköraste glas när tallarna vaggade sina grenar. Ett ljud som Rövarmamman inte hört tidigare! En naturupplevelse.

Även bilen var inglasad, eller istäckt heter det kanske. Isskrapan dög inte till mycket, men sen vi lyckades slå hål på isen med ett hörn av den så gick det att lyfta bort isflak av vindrutan. Det är sant, fast det låter konstigt. Se bara på fotot som visar istapparna som hänger från takräcket på bilen.Ännu när vi kom hem från gruppen och klockan var över 11 fanns isen kvar. Här ser vi istäckta äppelträd. Genomskinlig glasklar is varvet runt varje kvist. Och stenröset såg ut som om man hällt gele över det. Glaserad gråsten, läckert.På Rövardotterns begäran visar vi också en blå borste med istaggar längs hela skaftet. Hon tyckte den var så fin och häftig.

1 kommentar:

Caroline sa...

Ja-a, det var verkligen en naturupplevelse den dagen!

Svårt dock att skrapa bilrutorna. Storebror här i huset tycte det såg roligt ut när isen på bildörren sprack när han smällde igen den, för det såg ju ut som om färgen och lacken på bilen hade spruckit...