06 april 2008

Byggare Bobs återkomst

Det ljusnar allt tidigare för varje morgon nu och det gillar Rövardottern. I fredags strax efter klockan 7 satte hon sej upp i sängen och utropade: "He e gjannt!". Det betyder att hon tycker det är vackert ute, alltså ljust, det är morgon och natten och mörkret är förbi och då ska man inte ligga och sova.

För all del. Hon har så rätt. Ingalunda ska man sova bort sin ungdomstid. Skönt att någon i familjen har ett strålande morgonhumör. Rövarmamman har långt ifrån strålande morgonhumör. Men just i fredags spelade det ingen roll att Ronja hade tidig väckning, vi skulle i vilket fall som helst ha vaknat någon minut senare. Nämligen vrålade en motorsåg på andra sidan sovrumsväggen när väckarklockan visade exakt 07:14.I mer än två månader har inget hänt med vårat garage. Men i fredags hände det plötsligt massor igen. Isolering och gipsskivor på insidan, nån plast ska sättas däremellan också ser man på fotot...


Fönster har satts in och isolering sprayats på plats. Ser gott ut, som maräng!

Tre fönster på rad och skivor på alla väggar, inget dåligt dagsverke. Kvinnor och barn missade hela isoleringsmomentet eftersom de besökte släkten i grannkommunen. Nu återstår att se om byggarna dyker upp imorgon eller om det är paus igen? Ingen som vet.
Rövarmamman har i alla fall varit duktig och besökt Hartmans för att skaffa hem en golvsil tills golvet ska gjutas. Det är sånt kvinnor gör när de får en dag på stan utan män och barn, eller hur?

Inga kommentarer: