11 april 2008

Bulan


Lilla Ellen har en bula. Det syns på bilden och det syns i verkligheten. Den syns på dagarna och på nätterna, den syns alltför bra. Först var den väldigt diskret, för några veckor sedan kunde vi intala oss att den nästan inte syntes alls. Att hela saken var bara inbillning. Men nu funkar det inte längre. Den har blivit större, den lilla bulan, och den syns. Den känns också, den är som en liten gummikula under huden, rörlig, inte riktigt hård och inte heller riktigt mjuk. Varför måste man fundera på en liten bula?


Hälsovårdaren tyckte vi skulle visa den åt en läkare. Den läkaren hade en kandidat och vi blev vidofilmade för att det var ett prov den utländske kandidaten skulle göra. Vi ska inte berätta mer om det besöket här i bloggen för det kan bli en hel bok av bara det. Ögondroppar fick vi. Ögondroppar för bulan. Läkaren har alltid rätt, mammor är bara mammor.


Fem dagar senare tyckte en annan hälsovårdare att vi skulle visa bulan åt en annan läkare. Den läkaren var svenskspråkig men hade inte sett bulor på bebisar hon heller så hon skrev en remiss till en barnläkare. Barnläkaren ville vi skulle göra ett ultraljud på bulan, så en skötare ringde och gav oss en tid.


Igår besökte vi röntgenavdelningen för att en läkare där skulle titta på bulan med sin maskin. Men den läkaren hade inte sett så små beibisar med så små bulor på så knepiga ställen, så han kunde inte alls avgöra vad bulan består av och än mindre om eller vad det borde göras med bulan. Nu väntar vi på att barnläkaren ska säga något mer.
Ellen lider inte av sin bula. Hon trivs i sin vagn med sin Nasse, och där sover hon två eller tre gånger varje dag, ute eller inne. Hon sover i pass om 2 eller 3 timmar. Däremellan äter hon duktigt och växer så det knakar. Någon napp vill hon inte ha, hon är oftast nöjd ändå.


*Ellen i sitt nya gym*

6 kommentarer:

hulda sa...

Jag tycker om din blogg man känner sej så fort hemma här då du delar så mycke härligt "Rövarliv"
Inte kul med bulor! Hoppas den försvinner av sej själv. Vet hur orolig man kan bli men med facit i hand så har våra barns " bulor" alla försvunnit med tiden

Rasses mamma sa...

Nåmen va fristsamt då ha int kona säg nating om bulo hennas. Hoppas nu tå att du får na vettigare ut ov bånläkarn för såde kan ni ju int forsäta.

Gammelgård sa...

Ja, nog ser man ju bulan...hoppas ni snart kommer till reda med det!

Hanna sa...

Gulliga lilla Ellen! Hoppas att bulan bara är en tillfällig gäst i söta pannan. Men vilka flummiga läkare?!

Anonym sa...

Arma dagars bula... hoppas den försvinner av sig själv! Vilka märkliga typer till läkare.... varför kallar dom sig egentligen läkare?!?! H. Mikaela

Netta sa...

ojdå! javisst ser man den bulan! hoppas att ni får reda i vad det är som felas tösen.