03 mars 2008

Sportlov för grabbarna

Äntligen är sportlovet slut och barnen får gå till skolan! Ordning och reda och inga bekymmer med brist på sysselsättning och förväntnigar på underhållning. Vi ska ändå hänga kvar lite vid veckan som gick. Rövarpappan och storebror åkte iväg med en fullastad buss tidigt en morgon, fredag var det visst.Resans mål var Syötekeskus och backarna där. Tur med vädret hade de som ni ser av bilderna. Och så mycket snö, vitt och härligt. Ganska kallt lär det ha varit enligt termometern, men håller man igång så tål man.Se bara så härligt! Tänk att få susa ner för backarna...men nej, kvar hemma blev kvinnor och barn och två vidbrända kastruller. Pojkarna hade nämligen varm oboy med, och till det behövs varm mjölk. Trötta karlar ska inte värma mjölk i kastrull på spisen halv 5 på morgonen! Speciellt inte om de har rapat beibisar och bytt blöjor på natten...
Storebror och en snöig gran. Lika hängig som granens grenar var grabben när han kom hem...och gissa om de båda var trötta dagen efter?

Bussresan var ämnad för ungdomar , trots att inget i år heller nämndes om det i programbladet som delades ut i lågstadiet. Samma visa som ifjol när man ringer och ska anmäla, 10 är för ungt men är man över 30 är man för gammal. Endast ensamma ungdomar mottages, utom då på reservplatser...och kanske det var rätt bra med några vuxna i bussarna trots allt?

Rövarmamman häpnar när hon får höra vad allt dessa barn och ungdomar haft för sej och blir ännu mer övertygad om att ensamma pojkar på 11 år inte ska åka ensamma på dylika resor. Det konstiga är att man delar ut broschyrer om sportlovsprogram i en skola där barnen är 7-12 år och sen är vissa av programmen inte alls lämpade för lågstadie-elever, inte ens enligt arrangörerna. Kunde man kanske nämna det i texten då?

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller helt med ! Skulle aldrig skicka i väg min snart 10-åriga tjej ens till Lappo med buss,inte heller på nån shoppingresa som dom har ordnat emellanåt/ mamma till 3