05 mars 2008

Rent hus

Ikväll sänder Sveriges tv 4 programmet Rent hus. Förra veckan visades hur man kan få en riktigt smutsig spis att se ut som ny igen. Rövarmamman tyckte det såg behändigt ut.


Här har vi "före-bilden", ganska äckligt. Säkert skulle andra, mer vanliga metoder ha förbättrat spisplattans status också, men nu ville vi göra som i tv denna gång.


Alltså strödde vi på bakpulver, visst var det väl bakpulver, eller var det matsoda?


Sen lite ättika....
Wow! Häftigt. Det fräser och kokar och bubblar, och luktar också illa. Vi låter det arbeta en god stund. Inget sker automatiskt tydligen, så Rövarmamman häller på lite mer bakpulver, ska det vara så ska det!


Nåja, så här blev det. Efter ganska mycket slit med: 1. Wileda-svamp
2. ENJO kökstrasa
3. vanlig disktrasa
4. gammal tandborste

Resultat, förutom det som syns på bilden, är sveda i trasiga nagelband, torra händer, bortnött nagellack, förlust av en hel del bakpulver...

I ett senare skede fick Rövarmamman reda på att det var MATSODA som specialisterna på tv hade använt. Borde vi göra om hela grejen nu då?

3 kommentarer:

KiM sa...

Wow! Trolleri! Jag ska vara så snäll att jag låter dig testa matsoda på MIN spis =)

augustibrud sa...

He var jo no bakpulver iaf! Skåda igår på rent hus å tå putsa di å en spis, så no prova du rätt=)!

Kusin Stina sa...

Jag kollade också på Rent Hus igår kväll och det var nog bakpulver de använde. Usch, jag började nästan må illa när jag såg på programmet. Tänk vad som kan finnas bakom kylskåpet och spisen, jag vågar inte ens titta :/