29 mars 2008

Gult är glatt!


Gult är fult. Ja, men inte i våran blogg. Påskriset plockade vi bort fjädrarna ur och nu blommar björken så fint. Min mor må tycka jag är galen, pollenallergiker som odlar björkar i vas inomhus...

Gult är glatt och grönt är skönt, se bara på de små små ljusgröna bladen. Det behövs påminnelse om att våren närmar sej när nu vädret ute inte kan bestämma sej om det ska bjuda på vinter och snö eller vårvärme och tö.

Gult är glatt. Detta är ingen kvarglömd påskkyckling, det är ju våran lilla Ellen som hunnit bli hela 10 veckor och avfyrar så nätta leende på löpande band. Smilgroparna skymtar där på de små runda kinderna och lite smått prövar hon på att ge ifrån sej små härliga gurglande skrattläten. Om det är den gula pyjamasen hon blir så glad av vet man inte, men gult är glatt!

I två dagar har Ellen varit med mamma i skolan i Vasa, hon har fått höra om missbruk på arbetslplatser, om sjukvårdsdistriktens framtid och om krimalvårdens organisationer i Finland och inom EU. Så intressant och tröttsamt tillika att hon sov hela vägen hem i bilen.

Rövardottern hon får inte gå i någon skola hon, men hon räknar åren, 3,4,5 i dagis,6,7 i skola...så säger hon. I fredags fick hon hålla mommo och moffa sällskap och det lär ska ha varit full fart hela dagen. Trött Ronja sov även hon hela vägen hem i bilen. Endast mamman är vaken. Så är fallet i skrivande stund också - en liten sovande man på en soffa och en större sovande man på en annan soffa och två små sovande flickor i en stor säng...snart även en större, bra mycket större, flicka som lägger sej för att sova i den sängen.

Gonatt

1 kommentar:

Lantliga drömmar sa...

Så söt hon är er lilla tös! :-)
Jaa-a du, int sku ja "odel" pollen jä in, så allergisk som ja e, men heilt fin e di no ti si på såde på bild! ;-)
Ha en bra viko!