22 mars 2008

Äggigt


Att måla med vattenfärger på äggskal var en helt ny erfarenhet för Rövardottern. Till att börja med besvärades hon lite av att hon fick kladdiga fingrar men sen slutade hon bry sej om det och gav sig hän åt målandet istället. Egentligen är det ganska charmigt med alla fingeravtryck på äggen!


Mamma fick hjälpa till med att sätta snören i alla äggen. En avbruten tandpetare binds fast i en sytråd och pillas in genom hålet i äggskalet. Ganska pilligt som sagt...

Såhär blev hela spektaklet. Utomhus - javisst! Rövarmamman råkade se ett litet träd i ett litet dike och de här grenarna som växer så rakt ut från lilla stammen skrek ju bara efter nånting att hänga på små grenarna. Glada lilla påskträdet.
Storebror har också gjort ägg. I skolan, när hela klassen besökte en keramikverkstad ifjol, eller kanske året innan. Riktigt fint är det och kommer att få stå framme varje påsk. Lerägget har bottendel och topplock så man kan förvara påskgodis i det.


Färggranna fjädrar i björkris blir traditionellt påskris och hör till pyntandet hos rövarna.
Förutom att måla och pynta har familjen ätit kyckling och ägg och memma och choklad förstås.
Storebror har gått påskhäxa med kompisarna och har en hel säck med godsaker och orkar inte en äta upp allt...
Påskbrasa har besökts och korvar grillats och när allt ståhej är över är det skönt att slänga sej på soffan och slappa, det tycker Ellen också:


*Ellen i Ronjas soffa*

Inga kommentarer: