26 februari 2008

Sportlov

Solen skiner och skolbarnen har sportlov. Arbetare har vinterledigt och hemmamammor har mer jobb än vanligt för att alla är hemma och ska ha mat, och program vill de ha också.

Idag blev det stadsresa av. Lite småspring och i det stora hela är Rövarmamman väldigt nöjd över att alla punkter på ärende-listan kunde prickas av.

1. Ett galler till barnvagnen. Inga råttor, kattor, fotbollar eller fåglar i vagnen här inte. Galler finns på BikeTrim och kostar 49€. Snabba mamman sprang in och ut medan pappan och flickorna väntade i bilen. På samma gång fick vi info att ny fälg till den förstörda cykelringen kostar lika mycket som gallret. Men det var då en annan historia.

2. Servetter till dopet. Bra urval finns på Tiimari. Där hittade Ronja och mamma också frön till påskgräs, fjädrar och en fin målarbok. Pappan och hungrig babyn väntade i bilen. Det kliade i flickornas fingrar, påskpynt i massor och så mycket prylar som borde pillas på, men fort fort ut tillbaka...Har någon annan noterat att automatiska dörrars sensor inte "ser" småbarn? De kan liksom bli stående bakom en stängd glasdörr och deras mammor förstår inte var de blev av.

3. Amning i HalpaHallis grotta. Gott. Billigt tvättmedel och ditt och datt, inget man inte kunde ha levat utan...gladast är vi över en ny leksakskorg. Nåja, pappan suckar, men mamman har en släng av korgsamlarsymdrom...
Ellen har hunnit få en hel del mjukisdjur redan och de måste väl också ha nåstans att hålla till? De här maileg-djuren är ju charmiga! Rövarmamman är lite sentänd, men har nu äntligen insett att modegrejen är maileg.

4. McDonalds för hela gänget. Leksaken i HappyMeal denna vecka hör till de bättre! Minispelet sysselsatte Rövardottern flera timmar senare på kvällen.


5. Amning på Prisma-parkering. På parkeringsplatserna där det finns en skylt med föräldrar och småbarn är det tänkt att barnfamiljer ska ha företräde, det är lite längre mellanrum mellan bilarna för att underlätta när barnen ska lyftas i och ur bilarna. Och dessutom är familjeparkering närmare ingången till affärern, för att små självgående barn inte ska behöva springa genom hela parkeringen.

Nåja, det var en utsvävning, punkt 5 var alltså att vi hittade en klänning som Rövardottern kan ha på sin lillasysters dop. Tyvärr var ju de klänningar vi siktat på slut, men det blev nog bra med den som fanns också, bild kommer senare.

Första gången babyn kom med till stormarketen och det gick rätt bra, hon sov nästan hela tiden så familjen hann få med sej en hel del därifrån. Men säg mej, någon klok, var ska en 2½-årig rövare förvaras? Det finns skyltar som förbjuder barn att vistas i själva köpvagnen. Babyn får halvligga i stolen på köpvagnen avsedd för baby. Ska man ha två vagnar om man har två barn? Men, sen står det att sitsen håller max 15 kilo. Hur gör man med barn som trots sina 15 kilo har en tendens att springa, klättra, plocka ur hyllor och allmänt verka behöva fängsel inomhus?

6. Trots ett visst uppgivet motstånd från en stadstrött rövarpappa så kom sej rövarmamman till kvinnobutiken framom alla: Kangasmestarit, tyger, gardiner, mattor och textiler för heminredning. Men förmaningen om att skynda sej ringde i huvudet och alla tyger var för många och expediterna upptagna med alla syglada damer. Pappan och trötta, gnälliga flickor i bilen, det fick bli ett paket färdigsydda paneler. Tack och hej. Leverpastej.
Foto kommer sedan någon gång, ifall gardinerna kommer så långt som till fönstret.

Vilken resa, vilken dag. Flickorna vilar hemma hela kvällen medan pappan och storebror kör med snöskoter och roar sej. Lyckade uppköp, en chokladplatta och House på tv, barnen sover och Rövarmamman får en stilla stund som avslutning på dagen.

6 kommentarer:

augustibrud sa...

Ja...jag har å fundera vann man ska placer äldre syskon i supermarketrarna??? Isak gaar fö he mesta snällt no, men ha har en tendens ti få "roko" bejne som a kallar e...Alltså ha iis int å vill int å ork int gaa! Så vi ha no måra å trotsa skylta, så ha har no siti in i kärro:-O..men va ska man???

Rasses mamma sa...

Vilken skön dag du ahr ahft.

Anna sa...

Ja ha nastans siitt breidari kärrona, me bådi beibisitter å så ryym för storasyskon breiver, som på vanli... Men ja tror e var på cm i kokkola. Toki kärrona sko de böv ha allstans alltså!

Stina sa...

Jag har också trotsat skyltarna om att barnen inte får sitta i inne vagnen. Vad gör man om storsyster får spaghettiben? Men, oj vad jag är glada att slippa ammingspauserna :) Allt har sin tid!

Hanna sa...

Haha, känner igen det där med ett uppgivet motstånd från mannen! När man väl får ut dem på stan så är det ju lika bra att köra slut på dem också!:)

Rebecka sa...

Hej!
Jag undrar var du har fått tag i den där mjuiksdjurs kaninen på bilden? Den som ligger under den längst till höger och som har krage, är grön och har en rosa nos. Skulle bli väldigt glad för svar!!

// Rebecka Vigren - rebecka.vigren@gmail.com