05 februari 2008

Ronjas rum

Det finns givna teman för dagen. Man kan visa bilder av fastlagsbullar, ge recept på sådana, eller så sätter man fram Runebergstårtor och kanske någon text vår skald har skrivit...vad förutsägbart och tråkigt!

Bullar och recept finns i alla affärkedjors reklamblad och tidningar och bullar och bakelser har vi sett i flera veckor redan i matbutikerna. Noterade igår att nu finns det memma i kyldisken redan...


Istället gör vi något annat!
Vi har redan i rövarbloggen visat några rum från vårt hem, nu skulle det vara dags att visa dotterns rum.

Gardinerna är hemgjorda. Barnen har använt textilfärg och gjort tryck med potatisar och målat med penslar och fingrar på det gula tyget som sen kantats med passande rött. Egen design från början till slut.

Mini soffmöblemanget, som mjukisdjuren sitter i, är ett loppisfynd...
Rövarmamman gjorde en tripp till Haparanda och för något år sen och då fick mammutmöblemanget från IKEA följa med hem.


Mammut finns i rött/rosa och blått och grönt. I dotterns rum finns än så länge bara bord, två stolar och byrån.

I Haparanda finns också Barnens Hus och därifrån kommer den välbekanta Mikki-spisen som finns hos så många småbarnsfamiljer. Muminstolen kom med julgubben nu senast och den är ett hantverk utfört av Rövadotterns fadder. Mycket passande till en flicka som älskar Mumin!


Rövarmamman har sin hobby - DeCoupage, servetthobbyn. 3D-tavlor av servetter kan man ha varstans i huset men på något vis är motiv för barn roligast att göra. De små tavlorna gör sej kanske också bäst i just barnkammare.
Kramdjur har en tendens att bli fler och fler...och de ligger överallt, såvida man inte hänger upp dem. Snöret har hängt i taket sen storebror bodde i rummet, men djuren har fått vara nere och leka i tur och ordning och de fyller sin funktion som inredningsdetalj på samma gång som det är lätt att hitta sin kompis för dagen.


Länge saknades lampa men så hittades denna fina blommiga tingest. Flickigt och nätt. Rövardottern fick välja mellan en Disney-plafond i glas och denna -och även för mammans plånbok var detta ett bra val!
I Rövardotterns rum finns inte någon säng. Det blir kanske aktuellt till sommaren. Istället får en gammal soffa med mammas gamla sängöverkast stå inne i lekrummet. Mycket praktiskt för mammor som ska surfa på laptopen, amma, vila osv, på samma gång som dottern vill ha någon att servera sina maträtter åt.

1 kommentar:

Caroline sa...

Bra idé med kramisarna! Det borde vi också göra... våra två pojkar har tillsammans fått så många kramisar att om vi skulle ha alla framme skulle spjälsängen vara FULL! Och då är de POJKAR...