09 februari 2008

Plåttak och mental träning


Klappat och klart. Taket alltså. De dök upp en dag igen här i veckan, byggare Bob och hans kompis. Lika snabba som alltid. Med livet som insats klättrade de omkring på garaget och spikade fast plåt. Men nu lär det ska bli en lite längre paus innan något händer. Kanske i april? Men man vet aldrig så noga med byggfolk.

Det Rövarmamman vet, det är att hon har ett förråd på vinden i sitt hus, och det förrådet är i det närmaste oanvändbart i det tillstånd det befinner sej. Ingen har hållit ordning där den senaste tiden, allt har bara blivit inslängt, och nu går det inte att hitta någonting. Eventuellt har någon försökt hitta något, och det har inte gjort saken bättre.

Men, vi gör som läkarna gör ibland när det är riktigt inflammerat: vi väntar och avvaktar. När det nya förrådet ute i garaget är klart, då ska vi kasta ut ALLT ur inneförrådet, vi ska igen kunna se de rosamålade väggarna mellan hyllorna och när allt är ute ska den stora "släng-bort-kampanjen" börja. Det här kräver lite mental förberedelse, därför tas det upp här. Det är inte världens lättaste sak att skiljas från sitt gamla skräp.

När allt är sorterat och klart ska det finnas lagom mycket saker i båda förråden, uteprylar i garaget och innegrejor på vinden i rosa förrådet. Det ska bli så skönt, och så organiserat och så pedantiskt att det nästan aldrig mer kan bli råddigt...

5 kommentarer:

Hanna sa...

Hahaha, ja det kan nog vara en bra idé att avsätta lite tid för den mentala träningen! Jag har sparat på vartenda skolarbete jag någonsin skrivit. Även det som handlar om ekoxar:) Hopplöst är det...

Vad fint garaget har blivit!

Anna sa...

Ja-a, he kan no kräva sin tid tokide strostädas å rensas. Förråds/vävaryyms städasi e väl på hälft ännu tror ja... Kanski int vi hadd had tillräkli mental träning fyri?!?

Rövarmam sa...

Nja, ele så var e så rolit så vi had e ti ta fö läng naleis?
Men he e väl ba at laga se ti å fortsäti? Ba unga, dömhe minder, sover i vagna en stånd så rycker vi i!

Anonym sa...

Det där med mental träning låter inte så illa.. kanske det är det som vi också borde göra innan vi tar itu med att tömma vårt garage!! H:Mikaela

blåklocka75 sa...

hejsan nu hitta ja dig här! kul att se hur fint du har lagt upp allt. tack för senast det var skönt att få hålla lilltösen och känna att det inte gjorde ont alls. hon är ju inte Moa..
fint garage ni bygger säkert skönt att få in bilen under tak i framtiden.