20 februari 2008

Dagsverke


Det gäller att inte ha så höga målsättningar. Risken är stor att man alltid känner sej otillräcklig om man har stora krav.
Idag har vi haft hela en stycke planerad aktivitet, och det är avklarat. Det gällde Rövarmammans festskor. De var nya till ett sommarbröllop 2006.
Det var dans och det var roligt och skorna var vita. Sen var de inte alls vita längre.
Stackars fina skor har legat i botten på garderoben sen dess, dammiga och grådaskiga och lite fläckiga. En ren förolämpning mot så förnäma skor att tvingas umgås intimt med allehanda avlagda reklamväskor, noppiga fula filtar, omoderna utnötta kängor från förra seklet, rejäla dammråttor och borttappade pastillaskar och näsdukar. Det skulle kunna bli en hel novell om vad som ryms i en garderob...
Tänk hur det kan det bli om det bjuds på bål och vin och skornas ägare klampar omkring med nämnda drycker i små plastglas på småtimmarna, och mellan varven dansar med herrar som inte noterat hur långa tår damens skor har. Riktigt fula var de. Inte herrarna, men skorna.
Egentligen trodde ingen att de skulle kunna bli rena och fina igen, det var väl därför de fick ligga där de låg, gömda och glömda.
Men så blev det vårstädning i garderoben och skorna kom fram i dagsljuset. En gammal diskborste och lite (eller måttligt med) Bio Luvil pulver och så vanligt vatten förstås, det var vad som behövdes. Sen är det alltid lika spännande att vänta och se hur starkt de gula fula torkränderna framträder. Hela dagen har Rövarmamman spanat efter missfärgningar och varit beredd på att till slut ändå bli tvungen att skiljas från skorna för gott. Men nu är de helt torra och helt rena! Skinande rent.
Enda felet är att vi inte har någon "före" bild att visa, för ingen kan väl tro hur de här såg ut innan putsningen. Hur som helst, vårt dagsverke är avklarat.

1 kommentar:

Anna sa...

Verkligen synd att int e valt teji na före-bild! Di valt jo som ny!!!