17 februari 2008

Vinterbilder

Finns det något vackrare och friskare än en barrskog i vinterskrud? Nysnö som riktigt klänger upp längs stammarna och snötunga grenar...Ställvis där solen legat på under dagen ser man att snön har blivit mer lik is. Antagligen beror det bara på växthuseffekten och en alltför mild vinter, men Rövarmamman vill tro att det är våren. Som vad?

Jo, som gör att det bildas fina isdroppar och man hör ett stilla drippedropp i skogen.

Enrisbuske i eftermiddagssolen
Se vilka former isen kan bilda! Inspiration för glaskonstnärer kanske. Snön som har suttit fast på trädstammarna har bildat is och på nåt sätt lossnat från stammen men hänger kvar. Envisa vinter. Till höger ser man hur isen har dragit loss näver från björkstammen, hur gick det till egentligen?


Promenaden tog alltför snabbt slut, hem igen till de djupa rövarskogarna. Men ack så skönt det var med frisk luft, solsken och vilsamt för huvudet att bara fundera på is och snö i all stillhet.

4 kommentarer:

Nukke sa...

Vackra is- och vinterbilder ! Jag tog också photos på söndag efter jag kom hem från jobbet och han ta några bilder innan solen gick ner. Det finns så vackra blå skuggor då. Våren kommer, yeppeee !

Anonym sa...

Jättefina foton! Jag får riktigt "dryyft" efter snö och vinter.

Anonym sa...

...för här söderut är hagel det närmaste vi kommer snö /Malin

Hanna sa...

Åh vilka underbara vinterbilder! Vad duktig du är med kameran!

I Sverige har vi inte haft någon vinter överhuvudtaget i år, och det känns riktigt trist. Salma har inte kunnat åka pulka en endaste dag!

Fast vem vet, snöstormen kommer väl i april när jag hade tänkt vår-promenera med bebis;)